Tweede bemoedigende videoboodschap voorzitter Adventkerk

In zijn nieuwe videoboodschap heeft voorzitter ds. Rob de Raad van de Adventkerk een update gegeven over de gevolgen van het kerkelijk werk door de verdere uitbraak van het coronavirus. Nu de overheid de maatregelen heeft aangescherpt voor samenkomsten heeft dit ook gevolgen voor onze kerkdiensten en vergaderingen. ‘Ik roep daarom op geen fysieke kerkdiensten of vergaderingen te houden’, aldus de boodschap van ds. De Raad. In deze tijd zijn er veel technische mogelijkheden als live streams en de mogelijkheid via de website zoom.us op afstand te kunnen vergaderen. Zelf gaat hij komende sabbat voor in de dienst in Den Haag die via een live stream thuis is te volgen. Kijk daarvoor op onze website www.adventist.nl.

‘Hartverwarmend’

Hij heeft verder waardering voor de vele initiatieven om het kerkelijk werk door te laten gaan. ‘Dank voor de inzet om zorg en aandacht te blijven geven. Ik noem dat hartverwarmend.’ Aan het slot van de videoboodschap geeft hij een Bijbelse bemoediging in deze moeilijke tijden. ’Dat is de belofte van Gods Woord. Die zegt: je hoeft niet bang te zijn, Ik ga met je mee en Ik zal je niet verlaten. Hij wil ons hoop bieden in moeilijke dagen en onzekerheid’.  Een van de beloften waar ds. De Raad zich door aangesproken en bemoedigd voelt zijn de woorden van Jezus. ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijn en Ik zal je rust geven. Jezus nodigt ons uit om in deze dagen bij Hem te komen. Hij geeft ons rust. Laten we dat advies volgen.’

Ontraden om bijeenkomsten te houden

Na de opname van deze videoboodschap werd onder andere op de website van de rijksoverheid met aanvullingen op de eerder aangekondigde maatregelen bekendgemaakt dat samenkomsten van religieuze of levensbeschouwelijke aard tot 30 personen is toegestaan. Het Dagelijks Bestuur raadt alle Nederlandse Adventkerken, ongeacht omvang, voor alsnog af om samenkomsten te organiseren. 

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.