TED Camporee: ‘voldoening en dankbaarheid’

Breed scala aan activiteiten in Hongarije

Het was een zonnige ochtend op 23 juli toen de deelnemers van de TED Camporee in Hongarije zich verzamelden bij de bus. Met een mix van opwinding en nieuwsgierigheid begonnen ze aan hun reis naar een onvergetelijke ervaring. De stemming zat er meteen goed in en de deelnemers maakten al snel nieuwe vrienden.

Tussenstop Bogenhofen

Na een lange rit bereikten ze uiteindelijk de adventcampus in het Oostenrijkse Bogenhofen waar ze een nacht verbleven. De deelnemers genoten van het pittoreske landschap en de gastvrijheid van de campus. Het was een perfecte gelegenheid om even op adem te komen voordat ze verder reisden naar Hongarije. Op maandag 24 juli kregen de deelnemers de kans om Wenen te verkennen. Ze maakten een wandeling door de prachtige straten, bezochten historische bezienswaardigheden en genoten van de lokale cultuur. Het was een dag vol avontuur en ontdekking.

Grootsheid

Eenmaal aangekomen op de TED Camporee werden de deelnemers overweldigd door de grootsheid van het evenement. Het kamp was goed georganiseerd en alles was tot in de puntjes verzorgd. Het eten was heerlijk en er was een breed scala aan activiteiten waar de deelnemers aan konden deelnemen.

Gedurende de hele camporee werden de deelnemers verdeeld in verschillende kleurzones, waarin ze dagelijks activiteiten hadden. Nederland, met tachtig deelnemers, had de verantwoordelijkheid om twee activiteiten te organiseren en te verzorgen. De Nederlandse scouts & pathfinders waren enthousiast en zorgden voor unieke en spannende ervaringen voor hun mededeelnemers.

Op vrijdagavond vond er een bijzonder moment plaats. Scout Lotte van Es werd gedoopt door Gabriel Kwaye. Het was een emotioneel en spiritueel moment waarbij de hele kampgemeenschap samenkwam om dit belangrijke moment te vieren.

Voldoening en dankbaarheid

Het kamp eindigde met een gevoel van voldoening en dankbaarheid. Niet alleen was het een geweldige tijd vol plezier en avontuur, maar het had ook een diepgaande impact op de deelnemers. Drie scouts gaven aan dat ze in de toekomst gedoopt willen worden, vijf vroegen om Bijbelstudie en maar liefst negen scouts accepteerden Jezus als hun verlosser.

Coördinator Aïcha Martijn in een terugblik: ‘Met deze zegeningen in gedachten, keerden de deelnemers terug naar huis. Onderweg maakten ze een tussenstop in Würzburg, Duitsland, waar ze verbleven in een jeugdherberg. Op 2 augustus hadden ze de gelegenheid om Würzburg te verkennen en nog meer onvergetelijke herinneringen te creëren.’

Nu, met het TED Camporee achter de rug, kijken de deelnemers alweer uit naar het volgende divisie kamp over vier jaar in Estland. ‘Ze zullen de vriendschappen die ze hebben gesloten koesteren en de spirituele groei die ze hebben ervaren meenemen naar hun toekomstige avonturen. Het TED Camporee was een groot succes en heeft een blijvende indruk achtergelaten op alle deelnemers’, aldus Aïcha.

Kijk terug via deze video’s

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.