Podcast Union’s Corner: relevantie van ons geloof

Nieuws januari 30, 2024

Inmiddels is de eerste podcast van Union’s Corner in 2024 opgenomen met als onderwerp: Relevantie van ons geloof.

Hosts waren ook deze keer Riemer Postma en Enrico Karg met als gasten de predikanten Choni Miguel en Stennett Ross. Ze hadden een bijzonder verhaal, omdat zij van huis uit niet gelovig zijn opgevoed. Choni en Stennett vertellen wat het betekent om tot geloof te komen en hoe dat je leven verandert.

Meerwaarde

Beiden zien het geloof zonder meer als relevant. Op zijn 15e voelde Stennett een leegte in zichzelf en begon daarom de Bijbel te lezen. ‘Ik heb mijn hart opengesteld voor Hem. Ik ervaar elke dag de diepte en rijkdom van het geloof.’ Choni heeft ongeveer hetzelfde verhaal. Hij ziet dan ook een scheidslijn op het moment dat hij zich openstelde voor het geloof. ‘Het was een scheidslijn wie ik was en wat ik wilde. En wat ik vandaag ben geworden. Ik ervaar de liefde van God waardoor ik mijzelf heb kunnen ontplooien.’

In contact met de Adventkerk

Beiden vertellen in de podcast hoe zij in contact kwamen met de Adventkerk. In de woorden van Stennett: ‘Alles wat ik had geleerd werd in die kerk gezegd.’ Ook gingen ze in op de kritische vraag van Enrico Karg hoe het toch kan dat met name in West-Europa de secularisatie toeneemt. Benieuwd naar de antwoorden van Choni en Stennett?

Kijk dan de opname van de podcast terug: