Onlinekerkdiensten via YouTube stoppen

Gedurende enkele jaren is het gelukt om wekelijks een speciale online dienst samen te stellen en via YouTube uit te zenden. Het besluit is gevallen hiermee te stoppen. Wel blijven alle uitzendingen via het YouTube-kanaal ‘ZDA Nederland online’ terug te kijken.

‘Kijkersaantal laag’

Initiatiefnemers Jan Rokus Belder en Gabriel Kwayie zeggen: ‘Het kijkersaantal op de sabbatmorgen is erg laag. We zijn ons er zeer van bewust dat het voor de mensen die kijken zeer waardevol is. Het is voor hen bijzonder spijtig dat dit stopt en we hopen dat ze hun weg zullen vinden naar andere online mogelijkheden. Deze zijn inmiddels veelvuldig beschikbaar, ook al is het niet helemaal hetzelfde als een speciale dienst die gemaakt is voor de online-uitzending.

Fysiek samen te aanbidden

‘De situatie is voor veel mensen inmiddels dusdanig veranderd dat velen weer op sabbatmorgen naar de gemeente kunnen gaan om daar fysiek samen te aanbidden. Het team dat tot nu toe de diensten verzorgde heeft onvoldoende tijd en gelegenheid om de diensten zo vorm te geven als gewenst. Dat was, zeker de laatste maanden, zichtbaar en vinden we onwenselijk. Bij deze alsnog excuses daarvoor. We mogen samen terugkijken op een mooie periode waarin we wekelijks een mooie dienst hebben kunnen aanbieden. Bij deze hartelijk dank en waardering voor alle inzet en bereidheid hieraan mee te werken en zeker ook waardering voor de velen die van de uitzendingen hebben genoten en dat van tijd tot tijd ook hebben doorgegeven.’

Laatste dienst 30 maart

Sabbat 30 maart zal er een speciale afscheids- en afrondingsdienst worden samengesteld en daarna stoppen de wekelijkse YouTube-uitzendingen. De dienst is te volgen via deze link.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.