Miep Hofland, 29 juli 1929 – 22 aug. 2023

Overlijdensbericht februari 22, 2024

In het najaar van 2022 werd er bij Miep Hofland longkanker geconstateerd en na een periode in het ziekenhuis, verhuisde ze naar het Reinaldaverpleeghuis in Haarlem. Daar heeft ze maanden gewoond. Miep was een geliefd lidmaat van de gemeente en zij werd tijdens haar ziekte verschillende keren opgehaald om de dienst in Haarlem bij te wonen. Op 22 augustus 2023 nam de gemeente afscheid van haar. Zij werd 94 jaar.

Rots in de branding

Ze was een markante vrouw, die haar leven lang lid was van de gemeente Haarlem. In 1945 werd zij gedoopt. Miep was een rots in de branding voor haar kinderen en stiefkinderen. Zij was iemand die het leven voor hen op rolletjes liet lopen.

‘Een sterke vrouw’

Ze heeft zich jarenlang ingezet voor de kerk in allerlei functies. De tekst uit Spreuken 31: ‘Een sterke vrouw, wie zal haar vinden’, kenmerkte haar. Maar Miep wist heel goed dat ze het niet alleen kon. En ze heeft in haar leven Gods hand verschillende keren mogen ervaren. De afscheidsdienst vond onder grote belangstelling van familie en kerkleden plaats.