Letten op overeenkomsten …

shutterstock_234497848In mijn eerste blog heb ik veel feitjes met u gedeeld, zoals de vakken die ik toen volgde en de grootte van de Newbold campus. En ik heb beloofd meer te vertellen over mijn stageplek in de kerk. Het tweede semester is nu alweer een maandje bezig en er gebeuren weer veel nieuwe dingen.

Tijdens mijn stage ondersteun ik de huidige jeugdleiders van de Newbold-kerk met de jeugdactiviteiten. Op vrijdagavond hebben we bijbelstudie of discussieavond, zaterdagavond is het jeugdhonk open voor gezelligheid en leuke gesprekken. Meestal willen de jongeren dan pizza’s eten en films kijken. Om de week sporten we in de gymzaal en een keer in de maand eten we samen na de dienst.

Meisjeshuis

Ik ben uitgekozen als ‘halmaatje’ in het meisjeshuis. Dit betekent dat de andere meiden bij mij aan mogen komen kloppen met vragen en klachten, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat het wonen in een huis met 36 dames leuk is en blijft.

Diepgang

Verder zijn we dit semester begonnen met sabbatschool en het openen van de sabbat door en voor studenten. We merken dat studenten naast de wekelijkse campusactiviteiten meer diepgang zoeken. Ze hebben veel vragen over de Bijbel en het dagelijks leven als christen. We behandelen nu samen het Dialoog-boekje of kiezen in de groep een thema dat op dit moment relevant is voor de studenten.

Overeenkomsten

Ik heb op een heel leuke manier een les geleerd aan het begin van dit semester. We waren met een groep studenten op onze terugreis naar huis vanuit Oxford en merkten al gauw dat er geen leuke liedjes waren op de radio. Dus begonnen we zelf te zingen. We zaten met z’n achten in de bus. Er waren drie Britse studenten bij, iemand uit Kroatië, een ander uit Brazilië, een meisje uit Colombia en een jongen uit IJsland.

We kenden allemaal dezelfde liedjes uit onze kerk! We kenden ze niet allemaal in dezelfde taal, maar dat maakte op dat moment niks uit, want de melodie kwam overeen. Het gaf een heerlijk saamhorig gevoel en het leek alsof we elkaar al veel en veel langer kenden dan een paar uurtjes. Sinds die avond probeer ik meer te kijken naar wat ik gemeen heb met de mensen om me heen dan te letten op onze verschillen.

Kom langs!

Mocht u zelf eens willen zien hoe het eraan toe gaat op Newbold, dan kan dat. Kijk voor meer informatie op newbold.ac.uk. En misschien tot gauw!

Dit blog van Christle Jasinta werd gepubliceerd in Advent 1 van 2016. Christle studeert theologie op Newbold College. Zij blogt over haar belevenissen en geeft de lezer een kijkje in het leven van een theologiestudent. 

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.