Koempoelan 2023: inspirerend Leidersweekend

Nieuws september 29, 2023

Creativiteit en teambuilding

In het weekend van 22-24 september 2023 vond het leidersweekend genaamd Koempoelan plaats. Met een indrukwekkende opkomst van dertig enthousiaste deelnemers voor het gehele weekend. En nog eens vijftig leiders die aanwezig waren bij de landelijke vergadering op zondag. Het was een evenement vol energie en leiderschap.

Intensieve leiderschapstraining

Gedurende het hele weekend konden leiders die bezig zijn met het masterguide curriculum deelnemen aan een intensieve tien uur durende leiderschapstraining. Deze training bood waardevolle inzichten en vaardigheden die van onschatbare waarde zijn in het begeleiden van jongeren. Het was een uitgelezen kans voor leiders om hun leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en te versterken.

Paracord knoopvaardigheden

Naast de leiderschapstraining konden de deelnemers gedurende het hele weekend werken aan hun paracord knoopvaardigheden. Paracord knopen is niet alleen praktisch, maar ook creatief en leuk om te leren. Het was een uitdagende activiteit waarin de leiders hun technische vaardigheden konden verbeteren en tegelijkertijd hun creatieve kant konden laten zien.

Voor de meer ervaren leiders waren er workshops houtbewerking en leerbewerking. Tijdens deze workshops konden zij hun ambachtelijke vaardigheden aanscherpen en nieuwe technieken leren. Bij de workshop houtbewerking konden de deelnemers hun eigen uiltje maken, terwijl ze bij de workshop leerbewerking een prachtige dasring konden maken en versieren. Deze workshops boden niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een moment van ontspanning en plezier.

Hike

Op zaterdagavond werd er een korte hike georganiseerd, waarbij de deelnemers hun routetechnieken konden testen en verbeteren. Het was een uitdagende activiteit die zowel fysiek als mentaal veeleisend was, maar tegelijkertijd ook zorgde voor een gevoel van verbondenheid en teamwork.

Groei en ontwikkeling

Koempoelan 2023 was een succesvol evenement dat niet alleen leiderschapstraining bood, maar ook ruimte bood voor creativiteit, technische vaardigheden en teambuilding. Het was een weekend vol inspiratie, waarin leiders de kans kregen om te groeien en zichzelf verder te ontwikkelen. Aïcha Martijn, coördinator scouts & pathfinders: ‘We zijn dankbaar voor deze ervaring en kijken uit naar de volgende bijeenkomst waarin we samen kunnen werken aan een betere toekomst voor onze jeugd.’