Jozeph Roozenburg 15 april 1938 – 18 jan. 2024

Overlijdensbericht februari 15, 2024

Ruim tien jaar geleden kwam Jozeph in contact met Adventkerk Almelo. Op 25 november 2016 trad hij officieel toe als lid. Als echte Rotterdammer nam Jozeph geen blad voor de mond. Hij was een ruwe bolster met een blanke pit met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Dat uitte hij onder andere tijdens de Bijbelstudies op zaterdagmorgen. Zijn vrouw Yvonne kwam ook weleens mee naar de diensten in de Boskapel.

Creatief

Hij was creatief en exposeerde zijn schilderijen wel eens. De kerkleden werden dan eveneens uitgenodigd. Na een tragisch auto-ongeval op 13 december 2015, waarbij Yvonne het leven liet, kregen we hele andere Jozeph terug: zachtaardig, lief en aanhankelijk. Hij maakte deel uit van een zangkoortje van gemeente Almelo. Hij was enthousiast en muzikaal. Hij was oprecht belangstellend naar anderen. Zo werd hij voor verschillende mensen een vriend. In de kerk voelde hij een soort broeder/zusterschap, een zielsverbondenheid met mensen. Bovendien kon hij versteld staan over de liefde van Christus. Als hij dan iets van die diepe verbondenheid beleefde, bij het delen van het brood, het Woord van God of het samenzijn, kon hij diep ontroerd raken en hartgrondig zeggen: ‘schitterend’.

Tot voor kort bezocht Jozeph trouw de diensten. De verbale communicatie werd minder, maar de band des te sterker. Zijn gelaatsuitdrukkingen en knipogen spraken boekdelen. De gemeente Almelo gaat Jozeph missen!