Jeugdconcert ‘vol bruisende energie’

Het jeugdconcert op sabbat 27 januari 2024 in de Adventkerk in Den Haag was een opmerkelijke avond vol bruisende energie en inspirerende optredens. Het was een gezamenlijk concert door artiesten van de British Union Conference (BUC) en de Nederlandse Unie. Het vormde de basis voor een groeiende relatie in de aanloop naar het jeugdcongres van 22–27 juli in Rijswijk. 

Springplank

Dit evenement was niet alleen entertainment; het symboliseerde het begin van een spannende reis. Departementshoofd Gabriel Kwayie van Jongeren en Gezinnen: ‘Het diende als springplank voor onze gezamenlijke inspanningen en verenigde jongeren uit verschillende regio’s voor een gemeenschappelijk doel. Het zorgde er ook voor dat de historische relatie tussen beide unies uit het verleden herleefde. Het concert toonde de ongelofelijke muzikale talenten van onze jongeren en demonstreerde hun creativiteit en passie voor het delen van hun gaven. Van melodieën die de ziel beroeren tot opwindende optredens, elke act liet een blijvende indruk achter en wekte een gevoel van trots en bewondering op bij het publiek.’

Krachtige boodschap

Bovendien onderstreepte het concert volgens Gabriel een krachtige boodschap: met Gods leiding zijn onze jongeren in staat om opmerkelijke prestaties te leveren. Het diende als een bewijs van hun potentieel en veerkracht, en inspireerde hoop en vertrouwen in hun vermogen om een positieve impact te hebben op de wereld om hen heen. In wezen was dit concert meer dan alleen een muzikaal evenement; het was een viering van talenten en eenheid onder jongeren. ‘Laten we de ongelooflijke talenten en het potentieel van onze jongeren blijven koesteren en ondersteunen, wetende dat ze met Gods hulp in staat zijn om buitengewone dingen te bereiken. Dank aan alle deelnemers die deze gelegenheid kwamen ondersteunen’, aldus een enthousiaste Gabriel. 

Terugkijken naar het concert kan via deze link.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.