Inzegeningsdienst Almere

inzegeningsdienst.Almere.2016.6In de gemeente Almere was de bijeenkomst op sabbat (zaterdag) 14 mei een warme aangelegenheid. Er vond namelijk een inzegeningsdienst plaats: Patrick Meijer werd ingezegend als ouderling en André van Gerven en Xiomar Elizabeth als diaken.

De zaal zat nagenoeg vol. Moeiteloos vonden bezoekers vanuit het hele land hun weg naar de gemeente in de Flevopolder. Voor de bewoners die op de sabbatmorgen bij de supermarkt om de hoek hun boodschappen wilde doen, was er weinig parkeermogelijkheid. Alle parkeerplekken waren bezet door bezoekers van de adventgemeente.

Drie kandidaten

inzegeningsdienst.almere.2016.3De drie kandidaten konden de grote belangstelling voor hun inzegening erg waarderen. Patrick Meijer trad als nieuwbakken ouderling in de voetsporen van zijn vader, Pedro, die de gemeente Santa Rosa op Curaçao jarenlang diende in dezelfde rol.

Xiomar Elizabeth neemt in de gemeente de rol van hoofddiaken voor zijn rekening. De competenties in het leidinggeven heeft hij al jaren, in het dagelijks leven is hij shift-leader.

André van Gerven is ontzettend handig, hij heeft een klusbedrijf. Ook heeft hij een nederige bereidwilligheid om te dienen en bezit alle kwalificaties om de gemeente in de rol van diaken te blijven leiden.

Iedereen deed mee

inzegeningsdienst.Almere.2016.6-2jpgNaast een goede sfeer was er een grote betrokkenheid van jong en oud. Dat is de bezoekers niet onopgemerkt gebleven. Eén bezoeker uit de gemeente Bon Notisia vertelde zei na afloop tegen de predikant: ‘Ik was onder de indruk van de hoeveelheid jeugdleden die een aandeel in de dienst hadden.’

Het was een dienst om met veel plezier op terug te kijken en het geeft goede moed en bevestiging dat God ook nu mensen roept tot het dienen van zijn gemeenten. Mensen die de gemeente willen helpen dragen zijn altijd hard nodig.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.