Hendrik Adrianus Elsing

Henk was tijdens zijn werkzame leven huisschilder. Hij kwam hij in aanraking met de Adventkerk, raakte overtuigd van de sabbat en gefascineerd door de profetieën. Hij gooide zijn leven om en werd adventist.

Impact

Dat had een flinke impact op het hele gezin, want Henk was streng in de leer. Zijn geloof was recht door zee en zonder afwijkingen naar links of rechts. Het laatste jaar werd zijn gezondheid zwakker nadat hij een coronabesmetting had opgelopen. Zijn geheugen ging achteruit en hij bekeek de wereld met argusogen. Toch is hij tot de sabbat voor zijn overlijden voor zover mogelijk wekelijks in de gemeente aanwezig geweest. Daar hielp hij bij het tellen van de collecte en maakte regelmatig een praatje met anderen. In de sabbatschool stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

Onwankelbaar

Zijn geloof was onwankelbaar tot het einde toe. We kunnen Henk typeren als een vriendelijke, behulpzame man met een onafhankelijke geest. Tijdens de afscheidsdienst was de gemeente Gorinchem, ondanks de vakantieperiode, goed vertegenwoordigd. We kijken uit naar een hernieuwde ontmoeting met Henk in het rijk van God.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.