Heidi Moorman: Ik ontmoet God in de natuur

Bestuur februari 16, 2023

Na het afgelopen congres (oktober 2022) hebben er verschillende verschuivingen plaatsgevonden in zowel het personeelsbestand van het Landelijk Kantoor en het Landelijk Bestuur. Daarom stellen we de komende periode mensen aan u voor. Soms nieuwe mensen, maar ook trouwe medewerkers die de kerk al jaren dienen. Veel leesplezier!

Naam:

Heidi Moorman.

Functie binnen Landelijk Kantoor:
Ik werk al meer dan elf jaar op het Landelijk Kantoor. Eerst voor de kinderen, vrouwen, tieners en gezinspastoraat dat later departement Jongeren & Gezinnen werd genoemd. Vanaf april 2022 ben ik aan het werk als beheerder Landgoed Oud Zandbergen. Een baan die heel goed bij mij past en waar ik heerlijk zelfstandig kan werken.

Hierdoor word ik geïnspireerd:
Elke dag ging ik naar de kerk vanwege mijn werk. Het was een fijne maar ook drukke en hectische -tijd. Door zoveel van jezelf te geven en intens door de week te werken voor de kerk heeft de sabbat voor mij een andere invulling gekregen. Dat is de stilte opzoeken en mij zelf opladen in de natuur. Daar ontmoet ik God en verwonder ik mij over zijn schepping. Omdat ik op het landgoed woon ben ik ook omringd door dieren en ontmoet de vos, de zwarte specht, de boommarter wat een grote glimlach op mijn gezicht tovert. Wat een kunstenaar is God!

Kerk zijn is voor mij in de praktijk:
Ik ben gelovig en voel me ook overtuigd adventist. k ben jaren actief geweest, ging gevangenissen af in Polen om te zingen. Dat deed ik ook in Nederlandse gevangenissen. Ik was de eventleider in de plaatselijke gemeente Almelo met een team van tien mensen. Ik heb Closer2U opgezet in Den Haag waar ik jongeren trainde in mime, zang en dans en we organiseerden voor de gemeente dan speciale diensten georganiseerd door jongeren in de middag. In juni gaan we weer een keer het theater in met de band. Daar zing ik ter ere van God. Ik ben er ook van overtuigd dat we zelf kerk zijn en we niet zalig zijn omdat we uit gewoonte elke week in de kerkbank luisteren naar een preek.

De sabbat betekent voor mij…
Ik ga elke sabbat de natuur in, maak mijn hoofd leeg, glimlach om de pracht van God zijn schepping en neem de camera mee om te fotograferen. Ik wandel acht tot elf kilometer. Dan pas kom ik tot rust en ervaar de sabbat.

Favoriete Bijbeltekst:
Jozua 1:9. Wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen. Want waar je ook gaat, de Heer je God staat je bij!

Hobby’s:
Fotograferen, interieur, ontwerpen, Engels antiek, zingen, muziek, koken, wandelen, kunstgeschiedenis en happy time met mijn kids.