Hans van Houwelingen 24 okt. 1937 – 13 jan. 2024

Overlijdensbericht juni 20, 2024

Hans van Houwelingen, opgegroeid in Rotterdam-Zuid, leerde Leidy Koning kennen en kwam via haar in aanraking met het geloof en de zevendedagsadventisten. Voordat zij elkaar het ja-woord gaven, kozen zij samen voor God en lieten zich dopen. Later in Schiedam kwamen er twee pleegzonen bij, Johan en Aad.

Verhuizing naar Assen

Met z’n vieren verhuisden ze begin jaren 70 naar Assen vanwege het werk van Hans als liftmonteur. Tot hun grote verrassing verwelkomden zij na lang wachten in 1974 een tweeling, Astrid en Judith. Negen jaar later kochten Hans en Leidy hun droomhuis, een boerderij in Achterste Erm. Hier brachten zij het grootste gedeelte van hun leven door. Een aantal jaren geleden verkochten zij de boerderij en vonden zij een fijn huisje in Schoonoord, waar Hans het liefst alles zelf nog wilde aanpakken. Zelfs in het ziekenhuis afgelopen januari gaf Hans aan dat hij de traplift nog wel zou repareren als hij weer thuis was. Helaas heeft hij dit niet meer kunnen doen, maar hebben zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen hem thuis mogen verzorgen en hem beloofd zijn klusjes af te maken.

Genieten met familie

Een fijne en warme herinnering aan Hans was zijn jaarlijkse verjaardagstraditie. Elk jaar huurden ze namelijk samen een vakantiehuisje om zijn verjaardag te vieren en een week lang samen te zijn en te genieten. Een fijne en warme herinnering waaraan de nabestaanden vast willen houden. Met al zijn levenslust en wilskracht heeft hij deze strijd niet kunnen winnen. Na alle fijne jaren nam de familie met veel verdriet afscheid. Plaats van rust voor Hans is natuurbegraafplaats Mepperduinen. Tijden de afscheidsdienst op vrijdag 19 januari deelden de vijf kleindochters van Hans hun mooiste en fijnste herinneringen aan hun opa. In de dienst ging ds. Jan Rokus Belder voor en sprak over hoe Hans de essentie van 1 Korintiërs 13:13 naleefde: ‘Dit is wat blijft: geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.’