Gert van Buuren

4 okt 1932 – 3 okt 2023

Gert werd geboren in Rotterdam. Toen hij zeven jaar was brak de Tweede Wereldoorlog uit. Dat waren zware jaren voor Gert. Zo heeft hij het bombardement op Rotterdam meegemaakt.

Actief in Harderwijk

Via zijn echtgenote, Ria Engelgeer, kwam Gert in Harderwijk te wonen. Daar leed hij een actief bestaan. Behalve dat hij altijd klaarstond voor zijn gezin en vriendenkring, konden diverse verenigingen op zijn inzet rekenen. Gert was een gelovig mens. De ervaring dat God hem en andere dierbaren had beschermd tijdens de oorlog had diepe indruk op hem gemaakt. Daarnaast maakte hij op latere leeftijd een ervaring met God mee waardoor hij zich op 1 september 2007 liet dopen. Vanaf dat moment ging hij ook iedere week mee naar de kerk.

Orgel

In die tijd begeleidde Gert in adventgemeente Harderwijk verschillende diensten op het orgel, totdat bij hem Alzheimer werd geconstateerd. Hij verloor steeds meer zelfstandigheid totdat hij uiteindelijk volledig afhankelijk werd en kwam te overlijden. Gert geloofde in de opstanding uit de dood waarin hij verenigd zal worden met zijn vrouw. Hij zag uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar de dood niet meer zal zijn en waar God bij hen zal wonen en het eeuwige leven zal geven.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.