George Kirilov Semkov

7 okt. 1946- 3 mei 2022

George Kirilov Semkov kwam vanuit Bulgarije via Oostenrijk naar Nederland. Hij studeerde in Utrecht geschiedenis en was sinds 1974 een betrokken en actief lid van de gemeente Leiden. Hij was verschillende jaren werkzaam als docent geschiedenis.

Eigen mening

George was een intelligente, markante man met een uitgesproken eigen mening. Zijn leven draaide om de kerk. Hij was ook iemand die interesse had in zijn medemens. Zijn kennis van zowel Westerse als Oost-Europese talen stelde hem in staat om mensen uit het buitenland te helpen om hun weg in Nederland te vinden. Dat deed hij met grote toewijding en veel geduld.

Muzikale man

George was een muzikale man. Hij speelde viool, piano en orgel. Geruime tijd is hij dirigent geweest van het Amsterdams koor Friends of the Lord en was hij actief bij Vox Jubilans in Waddinxveen. De muziek in zijn afscheidsdienst was deels te vinden op zijn piano als bladmuziek. Bovenaan de rouwkaart stond het Bijbelvers psalm 52: 10: ‘Maar ik ben dicht bij God, in zijn huis ben ik gelukkig. Want ik vertrouw op de liefde van God, eeuwig en altijd.’ Dit tekent wie George was, hij had een groot vertrouwen in God. De afscheidsdienst werd geleid door Jane Froma. In deze dienst werden onder meer persoonlijke woorden gesproken door Rosita, de zus van George en door Alex Ibragimov. Op 11 mei 2022 brachten familie en vrienden George Kirilov Semkov naar zijn laatste rustplaats.