Enthousiasme over basistraining gezondheid

Algemeen Nieuws|Nieuws juli 4, 2024

Van 12-16 juni organiseerde onze afdeling Gezondheid en Welzijn met een groep van dertig personen een basistraining gezondheid.  Er was aandacht voor theorie en praktijk.

Holistische trainingen

Spreker was Serghei Costas, divisieleider van het LIGHT instituut, een ondersteunende instelling van onze wereldkerk. Dit instituut zet zich in om holistische trainingen te geven om je gezondheid in eigen hand te nemen en met vertrouwen in te spelen op de leefstijlbehoeften van de gemeenschap. De deelnemers zagen enkele waterbehandelingen en hoe die praktisch toe te passen zijn. Ook leerden ze zaken rond kruiden en hoe die te herkennen. Ook mentale gezondheid werd kort belicht en er was een voedingslezing met een kookdemonstratie. Kortom de tijd was goed gevuld.

Enthousiast en interessant

De trainees waren erg enthousiast en vonden de lezingen zeer interessant, vooral de persoonlijke getuigenissen van Serghei waren een inspiratie. Uit de evaluaties blijkt dat vooral de kruidenwandeling en lezing als leuk en leerzaam werden ervaren en dat de trainees het leuk vonden om zelf watertherapie uit te voeren. Ook de geestelijke lessen die ze op sabbat zelf hebben verzameld en gedeeld, werd als een van de hoogtepunten van de training aangegeven.

Te kort

Wat werd aangegeven als gemis, was dat de training te kort was en dat er de wens is naar een langere training en ook meer verdieping. Daphne Ene van de afdeling  Gezondheid en Welzijn: ‘We blijven ons inzetten om geestelijke, goede en inspirerende gezondheidsprogramma’s te organiseren.’ Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mail naar afdeling-gezondheid@adventist.nl dan kom je op de mailinglijst.