Eindelijk een inspirerende jongerenrally

Out of this world

Na een langdurige afwezigheid van de jeugdrally vanwege verschillende uitdagingen (waaronder corona), kwamen jongeren met verschillende achtergronden samen om het leven, wijsheid en spiritualiteit te vieren in Almere. Deze buitengewone bijeenkomst op 9 september was niet alleen druk bezocht, maar ook ongelooflijk succesvol en liet een diepe indruk achter in de harten van de deelnemers.

Effectief

De dag begon met een inspirerend muzikaal worshipmoment, gevolgd door een paneldiscussie over hoe jongeren effectief kunnen zijn in onze verschillende kerken. Een zendingsspot stelde de aanwezigen in staat om geïnformeerd te worden over de verschillende evenementen die tot nu toe in verschillende delen van het land hebben plaatsgevonden. Groepen zoals Impact deelden hun samenwerking met gemeente Leiden. Vertegenwoordigers van Scouting deelden hun ervaring op de wereld scouting bijeenkomst in Zuid-Korea. Ondanks de weersuitdagingen werden ze goed opgevangen door de organisatie en werden er alternatieve programma’s opgezet. Een delegatie van de Pathfinders vertelde hun kampeerervaring in Sopron, Hongarije.

Gods visie

De ochtendsessie werd afgesloten met ds .Gabriel A Kwayie, de spreker van de dag, die het jonge publiek uitdaagde om verder te denken dan hun problemen. Ze zouden zich moeten richten op Gods visie voor hun leven. ‘Gods visie voor jonge mensen overstijgt de moeilijkheden en tegenslagen waarmee jullie mee te maken kunnen krijgen. In plaats van alleen stil te staan bij problemen, spoor ik iedereen aan om de uitdagingen van deze tijd te zien als kansen voor groei, transformatie en dienstbaarheid.’ Door Gods visie te omarmen, aldus Kwayie zouden ze collectief kunnen werken om een positieve impact te hebben op de wereld en leven te blazen in dode situaties. Terwijl ze hun reis voortzetten, zouden ze de inspiratie en de kracht van de heilige Geest van God met zich mee moeten dragen om een positief verschil te maken in de wereld. ‘In een tijdperk dat gekenmerkt wordt door ontelbare afleidingen en persoonlijke strijd, nodigt God ons uit om naar de vallei des doods te gaan en leven te spreken in de dode situatie om ons heen.’

Bijpraten met oude vrienden

De lunch was een geweldig moment voor oude vrienden om bij te praten, terwijl anderen nieuwe vrienden maakten. De bijeenkomst bood ’s middags ook een aantal interactieve workshops, waarbij de deelnemers dieper konden ingaan op hun ethische keuzes, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Alle workshops werden met enthousiasme ontvangen.

Al met al kan worden geconcludeerd dat de jeugdrally van dit jaar meer was dan zomaar een evenement; het was een katalysator voor verandering. Ds. Kwayie tot slot: ‘Het heeft de geest van eenheid, medeleven en inspiratie in de harten van jonge individuen opnieuw aangewakkerd. Het versterkte de visie van een toekomst waarin onze leden samen reizen, elkaar steunen en aanmoedigen om Gods visie voor hun leven uit te leven.’

Bekijk ook de film op YouTube:

JeugdRally 2023 : Out of This World – YouTube

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.