EHBO-weekend: productief en informatief

Jeugd en Scouting april 4, 2024

Op 17 maart 2024 werd weer de EHBO-cursus gegeven op landgoed Oud Zandbergen (Koetshuis). Volgens de deelnemers wist de instructeur de stof goed over te brengen. Het was een fijne middag, productief en zeer informatief.

Theorie en praktijk ineen

Het was kleinschalige groep. Uit de praktijk blijkt dat bepaalde onderdelen, thema’s of onderwerpen beter in een kleine groep aangeboden kunnen worden. Op deze manier heeft de instructeur meer aandacht voor de deelnemers. Iedereen kon zijn of haar vraag stellen en elke vraag werd beantwoord. Het feit dat theorie en praktijk afgewisseld werd was zeer goed zo was de conclusie. De instructeur zorgde voor een veilige en vertrouwde omgeving.

‘Goed initiatief’

Angelique Dinzey was een van de deelnemers aan de cursus. Haar conclusie: ‘Ik volgde de cursus omdat ik mijn master guide hoop te behalen voor padvinder. Ik vind dit een goed initiatief. Uiteindelijk werk je met een doelgroep waar een leidster wel dient weten hoe te handelen bij calamiteiten. Verder vond ik het goed en begrijpelijk dat je zo’n EHBO-cursus regelmatig moet herhalen omdat in de loop van de tijd regels en wetten veranderen. Mijn dank is groot aan de organisators die de EHBO-cursus mogelijk hebben gemaakt. Ik heb veel kennis opgedaan.’