Een frisse blik op de wijk

Dit is een blog van Celine van Valen (17). Zij is lid van de gemeente Utrecht en niet bang om de handen uit de mouwen te steken!

Foto Frisse Blik_2Al een tijd is de Adventkerk Utrecht gehuisvest aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland. Onze enthousiaste predikant, ds. Lex van Dijk, bedacht een project om de sloot naast het kerkgebouw eens onder handen te nemen. Zodoende klopte hij aan bij de gemeente om te vragen of we dit konden doen met een aantal leden van de adventgemeente.

Zondag 22 mei verzamelde zich een groepje leden uit onze gemeente. We staken onze handen uit onze mouwen, in een stel handschoenen en gingen met een vuilniszak aan het werk. Lex was blikjes fris aan het uitdelen, wat perfect paste bij onze leus ‘Een frisse blik op de wijk’. Na een tijdje vond ik dat dat wel de perfecte taak voor mij was, dus ik ruilde mijn bouwvakkerjasje en vuilniszak in voor zijn plek.

Blij van een blikje fris

Het was ontzettend leuk om mensen blij te zien worden, alleen maar van een blikje gratis fris. Mensen kwamen met een chagrijnige blik aanlopen. Bij de vraag ‘Mag ik u een blikje fris aanbieden?’, zag je ze twijfelen. Uit eindelijk gaven ze toch toe en namen het blikje aan. Vervolgens verscheen er een lach op hun gezicht waarvan je hart een sprongetje maakt.

Foto Frisse Blik_1Ook bij de mensen die de sloot schoonmaakten, kwamen mensen kijken en vroegen naar de reden van ons project. Er kwamen van alle kanten leuke reacties. Het is zo geweldig om mensen blij te zien en om iets voor hen te doen.

Soep, brood en zingen

Toen de regen ons te heftig werd, gingen we naar binnen om samen soep en een broodje te eten. Onze actie was in samenwerking met De Haven, een PKN-gemeente die op zondagmiddag een dienst en bijbelstudie heeft. Na een tijdje met mensen te hebben gekletst, gingen zij samen zingen. Een aantal van ons namen nieuwsgierig een kijkje en het bleek geweldig leuk te zijn! We zongen heel veel liederen mee en het klonk geweldig. Ook al is De Haven een andere gemeente, de mensen waren minstens zo leuk en het was erg gezellig om eens een ander soort dienst mee te maken.

Jezus zei het ook

Het was een geslaagde middag ondanks het slechte weer, we hebben toch weer iets goeds gedaan en wij voelen ons voldaan. Bovendien, hoe kun je nou niet blij zijn als je iets voor anderen doet? Jezus zei het ook: ‘Alles wat je voor je naaste doet, doe je voor mij.’

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.