Edie ter Mate

Edie ter Mate groeide op in een predikantenfamilie in Duitsland waar het de gewoonte was dat de predikant iedere twee jaar van gemeente wisselde. Zij miste iedere sabbat een schooldag omdat kinderen toen nog zes dagen per week naar school gingen.

Studietijd

Het was voor haar een bijzondere ervaring om later aan het adventistische Atlantic Union College in Amerika te mogen studeren. Zij genoot daar van haar studietijd en heeft na de bachelors in Engels haar masters behaald aan het Simmons College in Boston. Tijdens haar laatste studiejaren correspondeerde zij met Helmut ter Mate met wie zij in 1969 in Nederland in het huwelijk trad. Zij waren samen tot aan zijn dood in 2003.

Genieten van de natuur

Hun zoon Friso woont in Middelburg en haar dochter Marit in de buurt van Santa Barbara in Californië. Edie bezocht Marit en haar kleinkinderen geregeld. Edie genoot van de natuur en vooral van het vele samenzijn met familie en vrienden in het Binntal in Zwitserland. Zij hield altijd nauw contact met haar familie en vriendenkring en kreeg geregeld bezoek vanuit de hele wereld. Bijna zes jaar geleden had Edie een ernstig ongeluk met hersenletsel en gedeeltelijke verlamming tot gevolg. Toch wist zij nog te genieten van haar laatste jaren in het verpleeghuis Willibrord in Middelburg. Tijdens het overlijden was zij omringd door haar hechte familiekring (inclusief haar kinderen, kleinkinderen en zus Ingrid Betram). Elise Happé verzorgde de afscheidsdienst in de Adventkerk in Vlissingen.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.