Doopdienst in zee Hoek van Holland

Doopbericht december 5, 2023

Jurian Job en haar partner Rowendley Martinus werden op 2 september gedoopt in de zee bij Hoek van Holland. Jurian werkt al jaren in de salon van Mairee Scheepers. Mairee is een zeer bevlogen lid van de kerkgemeenschap van Rotterdam Zuid. Jurian raakte geïnspireerd door het geloof en van de ervaringen van Mairee. Jurian kwam in de bijbelgroep van Mairee en na verloop van tijd gaf zij aan gedoopt te willen worden.

Bevrijd van druk

Rowendley Martinus getuigde dat hij best veel dingen in zijn leven heeft gedaan en meegemaakt, maar dat hij daar nu onder leiding van God staat. Daardoor voelt hij zich nu  bevrijd van deze nare druk. Rowendly en Jurian gaven aan in zee gedoopt te willen worden. En met het Nederlandse weer was het een uitdaging. Op 2 september was het een prachtige dag. Wel wat winderig maar de zon scheen en de temperatuur was goed. Jolijn Kamphuis van de gemeente Rotterdam Zuid: ‘Het was een feest om met zo’n grote groep getuigen te mogen zijn van een prachtige doop. Er waren heel wat nieuwsgierige mensen, die vroegen wat er aan de hand was.’ De doopplechtigheid werd verricht door ds. Dwight van Ommeren.

Doopdienst 1 oktober ’22

Een jaar eerder – op 1 -oktober 2022 – werden er in de gemeente Rotterdam Zuid vijf leden gedoopt. De kerk is verheugd deze actieve leden in hun gemeente op te nemen. De doop werd verricht door ds. Dwight van Ommeren.
De dopelingen zijn: Liesbeth Radt, Karin Blankemeijer, Jenny van Seventer, Danny van Seventer en Djairo Albertus.