Doopdienst in Lelystad

In een dienst omlijst door muzikale optredens en voor een volle zaal kozen Matthew Berger (29) en Edsie Engelgeer (32) om hun leven aan Jezus te geven.

doopalmere 9-08Matthew vertelde dat hij telkens een excuus had om zich niet te laten dopen. Nadat hij het geloof weer oppakte nam God stap voor stap al zijn redenen om de doop uit te stellen weg. Tijdens een gesprek met een man in Amsterdam kreeg Matthew de vraag waarom hij zich niet liet dopen. Toen besefte Matthew dat hij geen excuus meer had, nam hij via Facebook contact op met ds. Enrico Karg. Matthews doop werd gepland op 9 augustus: op zijn verjaardag.

Edsie wilde zich eigenlijk al een paar jaar laten dopen. Ze had daar zo haar eigen ideeën over. Ze wilde dat bijvoorbeeld het liefst in zeer besloten kring doen, omdat ze het gevoel wad dat haar geloof iets tussen haar en God was. Toen ze koos voor de doop, had ze nog heel veel vragen over de doop en de weg er naartoe. Ze vroeg zich onder andere af wat het juiste moment was en wat er na de doop volgt.

uiteindelijk liet ze haar vragen los en gaf zich over aan god

Uiteindelijk kwam ze tot de ontdekking dat ze niet langer redenen moest bedenken om zich niet te laten dopen. Er bestaat geen ‘perfect’ moment. Haar relatie met God was doorslaggevend voor haar uiteindelijke beslissing. Daarnaast liet ze haar wens van een doop in besloten gezelschap varen en koos voor een doop met veel aanwezigen. Ze liet al haar vragen, ideeën en verwachtingen los en besloot zich gewoon aan God over te geven.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.