Doopbericht Harderwijk

doop Petra IMG_0042Op sabbatavond (vrijdagavond) 6 november was het kerkgebouw in Huis ter Heide warm gevuld met familie, vrienden en geloofsgenoten van Petra van Roekel – van Tol (44). Al die mensen gaven haar doop extra glans.

Godsbesef

Veel zang en muziek maakten het tot een vrolijk feest. Buiten de doop was vooral het getuigenis van Petra indrukwekkend. Het raakte velen. Petra had in haar kinderjaren het adventgeloof leren kennen, maar toen ze 18 was ook bewust achter zich gelaten. Toch verdween haar godsbesef nooit. Ze trouwde op haar 19e en werd ook al jong moeder. Dit turbulente huwelijk strandde na 12,5 jaar. Inmiddels was zij moeder van vier kinderen. Gelukkig heeft zij later haar huidige man leren kennen.

Petra’s moeder overleed op 2 september 2013.De manier waarop zij stierf en vooral haar innerlijke rust en vreugde, ondanks de pijn, maakte diepe indruk op Petra. In de maanden daarna ontfermde Petra zich over haar vader in zijn rouwproces door hem geregeld in huis te nemen. In die tijd bracht zij hem op sabbat (zaterdag) in de plaatselijke adventgemeente, Harderwijk. Aanvankelijk uit zorg voor hem, maar later omdat ze zelf graag de kerk bezocht, ook als haar vader er niet bij was. Pijn, verdriet en zelfs de dood brachten Petra terug bij God en in de kerk.

Delen

doop Petra IMG_0050Petra heeft door haar werk, vriendenkring en familie een groot netwerk. Van de ongeveer 100 aanwezigen bestond de helft uit geloofsgenoten en de andere helft uit haar relaties. Velen waren voor het eerst in de kerk en waren onder de indruk van deze mooie en vreugdevolle gebeurtenis. Petra heeft veel vrienden laten meegenieten van haar geloofsstap door haar getuigenis en foto’s te plaatsen op Facebook. Daarop volgde een groot aantal ‘likes’.

De adventgemeente Harderwijk is heel erg blij met een nieuw gemeentelid en wenst Petra van harte Gods zegen op haar nieuwe weg met God.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.