Doop Luuk van Beers Leeuwarden

Algemeen Nieuws|Doopbericht juni 27, 2024

Op sabbat 22 juni werd in Leeuwarden Luuk van Beers (23) gedoopt. De doophandeling werd verricht door ds. Gabriel A. Kwayie.

Cambodja

Luuk is afkomstig uit Heerhugowaard en studeert in Leeuwarden Kust- en Zeemanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Hij is een fervent duiker en combineert hobby en studie. Zo ging hij op 16-jarige leeftijd voor een studievakantie onderwaterwereld naar Cambodja. Later heeft hij daar voor langere tijd gewoond en gewerkt en ontmoette Sreyna, de liefde van zijn leven. Zij en haar familie zijn zevendedagsadventist. Intussen heeft deze huisgemeente een eigen kerkgebouw in gebruik kunnen nemen. Een klein gedeelte van de nieuwbouw is gefinancierd door de gemeente Leeuwarden.

Sabbatschoollessen in Leeuwarden

Inmiddels is hij vertrokken naar Thailand, waar Sreyna aan het Adventist College studeert. Samen gaan ze vandaar uit met vakantie naar de familie in Cambodja en probeert Luuk nog ergens een stage te bemachtigen.
Het was zijn grote wens om voor zijn vertrek gedoopt te mogen worden. Hij volgde in Leeuwarden de sabbatschoollessen en had al zijn eigen plaatsje in de gemeente gevonden. Tineke Jellema van de kerk in Leeuwarden: ‘Het was een prachtige dienst. Familieleden van Luuk waren de Afsluitdijk overgestoken om aanwezig te zijn bij dit belangrijke gebeuren. Zelf zijn ze niet religieus maar begrepen de wens van hun zoon, broer, kleinzoon en neef. Het stemt tot dankbaarheid om te zien hoe God werkt in het leven van mensen en speciaal in deze jongeman.’