Bill Knott bezoekt Nederland

Bill KnottDr. Bill Knott, hoofdredacteur en uitgever van de bladen Adventist Review en Adventist World, is in Nederland van 29 maart – 4 april. Hij is hier om over het werk van de kerk in Nederland te schrijven. Bill Knott is journalist in hart en nieren en gelooft dat het belangrijk is om de plekken te bezoeken waar hij over schrijft.

Gebalanceerde rapportages

De tijdschriften van de wereldkerk hebben als doel om op een gebalanceerde manier te rapporteren. De verslagen komen uit het zuidelijk halfrond, waar veel nieuwe leden aan de kerk toegevoegd worden met alle uitdagingen die daarbij komen kijken, maar ook uit het noordelijk halfrond. Daar zijn vaak heel andere zegeningen en uitdagingen te bespeuren.

Dr. Knott zal in de dagen dat hij in Nederland is diverse predikanten en leiders op het Landelijk Kantoor interviewen. Daarnaast zal hij op sabbat (zaterdag) 2 april voorgaan in de dienst in Apeldoorn, aan de Mercuriuslaan 37. De eredienst begint om 11.00 uur en staat open voor iedereen. De dienst zal ook via een streaming service beschikbaar gemaakt worden.

Programma

In de middag van 2 april bezoekt dr. Knott de churchplant Focus, in Arnhem, om in de avond af te reizen naar Den Haag. Daar woont hij het speciale programma over vluchtelingenwerk bij. Deze avond is georganiseerd ADRA Nederland, in samenwerking met het Landelijk Kantoor en de adventgemeente Den Haag. Op zondag is dr. Knott aanwezig bij de Landelijke trainingsdag. Een vol en afwisselend programma, waarbij diverse aspecten van het werk in Nederland aan bod komen.

Enorm gewaardeerd

Ds. Wim Altink, voorzitter van de Adventkerk in Nederland, meldt: ‘Als lid van een wereldwijde kerkfamilie vind ik het een voorrecht om ds. Knott deze week in ons midden te mogen ontvangen. Zijn interesse voor het werk in het Nederlandse veld is een bron van inspiratie voor ons. Tegelijk geeft het ons de gelegenheid om met hem te delen hoe de Heer ons leidt in dit land en als onderdeel van een wereldkerk. Wij waarderen zijn bezoek aan de Nederlandse kerk enorm.’

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.