Angélique Hornis – van der Horst

Angélique Hornis heeft veel betekend voor de gemeente Emmen. Zending had haar grote belangstelling. Ze gaf adviezen bij de oprichting van AJV-scouting en zat in de landelijke zendingsraad. Daarnaast is ze ook buiten de kerk heel erg actief geweest en heeft zij meer dan 25 jaar christelijke, maar ook andere radioprogramma’s gepresenteerd bij ZO!34 (Radio Emmen).

Op het laatst was zij daar een van de hoofdredacteuren. Na haar afscheid werd ze daar ‘erelid’ genoemd.

Preek

Gezien haar vrijwel volledige theologische opleiding was zij ook zeer wel in staat een preek te maken en te houden. Zij heeft ook in haar jonge jaren enige tijd, zoals dat indertijd werd genoemd als ‘evangeliste’ gewerkt.
Het is alweer een paar jaar geleden dat zij haar laatste preek in Emmen heeft gehouden. Dat had wat meer voeten in aarde dan gebruikelijk: ze werd met rolstoel op het podium gezet en zo hield zij haar overdenking.

Reuma

Dat zegt iets over haar vastbeslotenheid om dat te doen en helaas ook iets over haar gezondheidstoestand, want die is de laatste jaren stapje voor stapje minder geworden. Ook dat is kenmerkend voor haar leven. Ze kreeg al op jonge leeftijd te maken met een ernstige vorm van reuma. Je gaf haar altijd met de grootste voorzichtigheid een hand. Al vanaf 35-jarige leeftijd was zij niet meer in staat tot het vervullen van haar werkzaamheden als biochemisch research analiste bij de Universiteit van Nijmegen. Dat weerhield haar er niet van zich op velerlei terreinen actief in te zetten en om moeder te zijn van vier zoons. Als teken van haar maatschappelijke inzet werd zij dan ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afscheid

In verband met de nog altijd geldende restricties door de coronapandemie kon slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn tijdens de rouwdienst om samen met haar man Martin afscheid te nemen van haar. Vele anderen zullen het ongetwijfeld hebben gevolgd via livestream. Ds. Rudy Dingjan ging voor in de dienst.
Tijdens de dienst hield haar jongste zoon, Timo, een toespraak waarin hij schetste wat zijn moeder voor hun gezin betekend had, speelde haar oudste zoon, Paul, een lied op een keyboard, las haar kleinzoon Reinier de Schriftlezing uit Psalm 33:20-22 voor en haar kleindochter Isalie speelde een muziekstukje op haar klarinet. Uiteraard waren ook haar zoons Daniël en André en haar schoondochters Maaike, Daniëlle, Eefje en Agaath aanwezig.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.