ADRA-teams gemobileerd voor Oekraïne

Afgelopen woensdag, 23 februari, is Rusland een militaire operatie begonnen in Oekraïne. De mensen in het land vrezen voor hun leven nu de bommen en kogels in het rond vliegen. Mensen worden gedood, gewond en huizen vernield. De angst voor wat er nog komen is niet te vatten.

Op de vlucht

Om die reden ontvluchten honderdduizenden inwoners het land als gevolg van de bombardementen in verschillende delen van het land. Als gevolg van het gewapende conflict neemt de humanitaire nood in het land toe en is de situatie catastrofaal geworden. Oekraïners die hun huizen ontvluchten naar de buurlanden zijn volledig ontredderd: geen winterkleren, dekens, voedsel, toegang tot medische hulp, hygiëneproducten enz.

Humanitaire noodhulp

In heel Europa worden ADRA-teams gemobiliseerd om humanitaire noodhulp te verlenen aan de burgerbevolking ter plaatsen zowel in Oekraine als de omliggende landen. ADRA Nederland – de ontwikkelingsorganisatie van ons kerkgenootschap – is paraat en actief om er alles aan te doen deze mensen, kinderen, vrouwen en mannen te helpen waar we kunnen.

Helpt u mee door te bidden en te doneren? Donaties zijn welkom op rekeningnummer: NL68ABNA0888656882 t.n.v. ADRA Nederland o.v.v. Ukraine. Eerder vroeg voorzitter Rob de Raad eveneens te bidden voor het volk van Oekraïne.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.