ADRA helpt vluchtelingen Oekraïne

Vanwege de oorlog zijn er al meer dan 1,4 miljoen Oekraïners uit hun land gevlucht. Meer dan de helft daarvan zijn in Polen (52%). Maar de meeste vluchtelingen zijn nog in Oekraïne. Families die hun huis moesten verlaten maar nog niet in een buurland zijn aangekomen.

Bescherming en ondersteuning

Zij hebben geen eten of onderdak en hebben bescherming en ondersteuning nodig. Gelukkig is ADRA Roemenië ter plaatse en helpt met onderdak en voedsel. ADRA is de ontwikkelingsorganisatie van ons kerkgenootschap.

ADRA op FOX

De nieuwszender FOX besteedde de afgelopen dagen zendtijd aan het werk van ADRA in Oekraïne en aan de grens.  ADRA Roemenië helpt niet alleen vluchtelingen die de grens over zijn gegaan. Ook zijn er 8 busjes veilig teruggekeerd uit Oekraïne. Zij hebben stapels matrassen, voedsel, kleding en hygiëneproducten naar een vluchtelingenkamp in de Kyiv-regio gebracht. Dit is al het tweede konvooi die met spullen uit Roemenië naar Oekraïne onderweg was. ‘We zijn God dankbaar dat ze veilig terug zijn’,  zegt directeur Geert Hendriks van ADRA in Nederland. ‘ Maar we weten ook dat er nog veel meer nodig is. Eerste voorspellingen schatten dat er 4 miljoen vluchtelingen binnen Oekraïne of in de buurlanden op de vlucht zijn. Uw giften helpen om de spullen die in de vluchtelingenkampen zo hard nodig zijn naar Oekraïne te transporteren. We willen u daarom vragen om te overwegen om een genereus bedrag te geven voor de miljoenen Oekraïense vluchtelingen. Geef nu om hun bescherming en zorg te geven.’

Voorzitter Rob de Raad van de Adventkerk: ‘ Laten we bidden dat er zo snel mogelijk een eind komt aan de gewelddadigheden en dat de wereldleiders open zullen staan voor de werking van Gods Geest om verstandige beslissingen te nemen. Ik roep iedereen voor de slachtoffers te bidden en waar mogelijk een donatie te geven.’

Steun ADRA met donatie

Vandaag is er een landelijke actie voor Oekraïne (555), maar u kunt ADRA ook rechtstreeks steunen door een eenmalige of structurele donatie. Onze dank is groot! Zie hieronder het nieuwsfragment van FOX.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.