ADRA aanwezig bij uitreiking eerste exemplaar boek Beelden van Birma aan minister Verhagen

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft dinsdag 13 april in Den Haag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek Beelden van Birma, het land waar de klok achteruit loopt.

In dit boek schetst schrijver en fotograaf Peter de Ruiter in woord en beeld de schoonheid en schaduwkanten van dit land, dat al bijna vijftig jaar gebukt gaat onder een dictatoriaal bewind. De Ruiter overhandigde de minister zowel een papieren boek als een e-book.

Beelden van Birma is een reisverhaal waarin de auteur stilstaat bij diverse kanten van de Birmese maatschappij, zoals onderwijs, gezondheidszorg, etnische minderheden, handel, natuurlijke hulpbronnen, godsdienst, verzet en mensenrechten.
 
ADRA heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het boek door de gesprekken van collega Brendon Irvine, Directeur ADRA Thailand met Peter de Ruiter. ADRA Thailand is al decennia aanwezig in de grens met Birma om vluchtelingen een beter bestaan te geven. Tijdens de cycloon Nargis in 2008 heeft ADRA een wezenlijke bijdrage kunnen geven. Onze kerk was één van de eerste christelijke organisaties die door de zendeling Eric O’Hare het geloof in Birma gebracht heeft. Vooral de Karen, een minderheidsgroep in Birma zijn nu veelal christenen en vaak Zevende-dags Adeventist. In het boek worden ADRA en de Zevende-dags Adventisten diverse malen positief genoemd.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.