60-jarig jubileum

shutterstock_165469583Op 25 april vierde Annie Rikumahu -Ramschie haar 60-jarig lidmaatschap van de Adventkerk. Op 3 januari 1955 werd ze gedoopt.

Het was een koude dag en het sneeuwde. De adventgemeente was in 1955 nog gevestigd in Kerkrade en het gebouw was een stuk kleiner dan het huidige gebouw, in Heerlen. Annie moest op blote voeten van de omkleedruimte naar de kerk lopen.

Voor zij zich liet dopen, kreeg Annie bijbelstudie van ds. Dingjan senior. Hij reisde per brommer vanuit Heerlen af naar Eijsden, een klein dorpje bij Maastricht waar Annie toen woonde. De doophandeling werd uiteindelijk verricht door ds. Ben Gabriel.

Annie trouwde in 1958. Haar man, die in 2006 overleed, was van huis uit een Moluks protestant. Hij verdiepte zich in het adventisme en volgde de schriftelijke cursus Stem der profetie. Na afronding van zijn studie en getuigschrift werd hij in 1958 gedoopt.

Annie werd opgevoed met het geloof. Haar familie komt oorspronkelijk van de Molukken. Ook zij werd daar geboren, in het dorpje Saparua op het gelijknamige eiland. Annie is een vierde generatie adventist en zij heeft het geloof doorgegeven aan haar zoon. Haar kleindochter is de zesde generatie in de familie die met het adventisten opgroeit.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.