Vesperdienst: ‘vergeven en vergeven worden’

Departementen februari 28, 2022

In de sfeervolle Oude Kerk van Zeist vond op sabbat 26 februari een vesperdienst plaats. De vesperdiensten bestaan inmiddels een aantal jaren en worden bezocht door een trouwe groep van kerkleden en belangstellenden. In de diensten staat de liturgie centraal. Stilte, muziek, het woord en gebed hebben elk hun eigen plek in de dienst.

Vergeven en vergeven worden

Voorganger was dit keer ds. Reinder Bruinsma. Hij sprak over de noodzaak van vergeven en vergeven worden. ‘Je bent niet wie je was’, luidde de titel van zijn overdenking. Dingen uit het verleden kunnen ten goede keren als er vergeving plaatsvindt. Muziek was er in de vorm van zang door Rita de Boer-Zeeman. Zij bracht enkele ingetogen liederen ten gehore. Violiste Ester Dingemanse speelde, begeleid door haar vader Peter op de vleugel, een tweetal ontroerend mooie stukken ten gehore. Na afloop hadden de bezoekers de gelegenheid bij te praten tijdens een kopje koffie of thee. Na afloop ging iedereen gesterkt en opgebouwd weer naar huis.

Kom langs op 28 mei

Vesperdiensten vinden gemiddeld drie maal per jaar plaats. Wil je ook eens een vesperdienst meemaken? Die gelegenheid is er op sabbat 28 mei. Spreker is dan ds. Henk Koning. De locatie is het Witte Kerkje in Huis ter Heide. Zet de datum alvast in je agenda, je bent van harte welkom.