Nieuw regionaal hoofdkantoor

blokken.shutterstock_232727398De wereldwijde Adventkerk heeft er een nieuw regionaal hoofdkantoor bij! Aruba, Bonaire en Curaçao zullen gaan samenwerken en een hoofdkantoor vormen. Zij worden een uniezending. Op termijn kan die uitgroeien tot unieconferentie, dezelfde status die de Nederlandse Adventkerk heeft. Dat is op 15 april besloten tijdens de voorjaarsvergadering van de wereldkerk. De officiële naam zal Dutch Caribbean Union Mission (Nederlandse Cariben Unie) zijn.

Benieuwd hoe het zit met de structuur van de wereldwijde Adventkerk? Dit filmpje legt simpel uit hoe het zit:

A People Connected // Adventist.org from The Adventist Church (Official) on Vimeo.

‘We zien er naar uit om te blijven samenwerken’

Het Dagelijks Bestuur van het hoofdkantoor van de Adventkerk van de Nederlandse Cariben moet nog gekozen worden. Dat gebeurt van 12 tot 14 mei, tijdens de vergadering van het Inter-Amerikaanse hoofdkantoor. De departementshoofden worden op 24 juni op Curaçao gekozen, tijdens de eerste vergadering van het nieuwe hoofdkantoor.

Ds. Wim Altink, voorzitter van de Nederlandse Adventkerk, wenst het hoofdkantoor van de Nederlandse Cariben van harte Gods zegen. ‘Een prachtige mijlpaal! We zien er naar uit om te blijven samenwerken’, zegt ds. Altink.

Adventist.org is the official website of the Seventh-day Adventist church

Seventh-day Adventists are devoted to helping people understand the Bible to find freedom, healing, and hope in Jesus.