Zowel in de gemeente Harderwijk als Eindhoven waren er vreugdevolle doopdiensten.

Op sabbatmiddag 15 oktober 2022 was de Kapel in Huis ter Heide niet alleen goed gevuld met familie, maar vooral met vrienden en geloofsgenoten van Daphne Gelderblom (21). Familieleden uit down under keken mee via een online verbinding.

Bijzonder jaar

Dit jaar is in vele opzichten voor Daphne bijzonder. Na haar studie en stage als verpleegkundige is zij in 2022 naar Apeldoorn verhuisd en haar nieuwe werkkring begonnen. Het is duidelijk dat deze beroepskeuze helemaal bij haar past. Door haar werk als verpleegkundige is zij duidelijk gegroeid. Hierdoor is zij de laatste maanden ook meer gaan nadenken over haar relatie met God en de kerk.

Tijdens deze doopdienst onder leiding van ds. Henk Koning gaf Daphne een indrukwekkend getuigenis van haar reis met God en haar wens God in haar hart te sluiten en van Hem te blijven leren. De bijbeltekst die haar inspireerde was Psalm 32:8 ‘Ik geef inzicht en wijs je de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog.’ Rond dat bemoedigende thema was deze dienst opgebouwd. God gaat als veilige wegwijzer met haar mee.

Tijdens deze dienst was er veel zang en muziek, door Daphne zelf gekozen, die het geheel tot een mooi en muzikaal feest maakte. Dat feest werd na de dienst voortgezet in de vorm van lekkere Indische hapjes en dankbare gesprekken.

Timothy en Jonathan

Op sabbat 26 november vierde de gemeente Eindhoven een groots feest ter gelegenheid van de doop van de broers Timothy  (23) en Jonathan Panneflek (21). De tussendeuren van gebouw het Lichtpunt waren verwijderd, zodat er genoeg ruimte was voor vrienden. Die waren van overal gekomen, tot aan Australië toe, om bij hun doop aanwezig te zijn.

Op de foto de familie Panneflek met v.l.n.r. Rozita (moeder), Timothy (dopeling), Faith (zusje), Jonathan (dopeling) en Frensly (vader), 

Het was niet de bedoeling dat deze doopdienst ‘normaal’ zou verlopen. De broers hadden speciale kleren en doopkledij gekozen en hadden samen de hele orde van de dienst samengesteld. Daarin zat veel ruimte voor getuigenissen en specials van henzelf en van vrienden.

Acht betekenissen

De inbreng van de predikanten Rudy Dingjan en Enrico Karg beperkte zich tot een zeer korte preek, gebeden en de doop zelf. Enrico doopte Jonathan en Rudy doopte Timothy.. Dingjan legde in zijn preek uit dat de namen van de broers maar liefst acht betekenissen hebben. ‘Wij eren God omdat Hij genadig is. Hij is onze verlossing en Hij heeft zijn Zoon gegeven zodat wij tot in eeuwigheid met Hem kunnen zijn.’

De tijd vloog voorbij, waarna tot diep in de middag de gezellige potluck duurde.

 

 

Delen:

Reacties zijn gesloten.