Els de Jong was een echte Limburgse en al sinds 1957 verbonden aan de gemeente in Heerlen. Zij  manifesteerde zich doorgaans als een vriendelijke en bescheiden vrouw en was een gewaardeerd lid in de gemeente.

Actief in kerk

Zij bekleedde diverse functies binnen de kindersabbatschool en diaconie. De laatste jaren van haar leven nam haar gezondheid in diverse opzichten af en moest zij uiteindelijk worden opgenomen in een verpleeginrichting. Haar dochter Emmy heeft haar moeder tot het einde toe zo goed mogelijk bijgestaan. Uiteindelijk overleed zij vredig op Tweede Paasdag. Tijdens de dienst werd stilgestaan bij haar leven en de zekere hoop op een nieuwe toekomst. Zij zal gemist worden in de gemeente, maar we kijken met elkaar uit naar de dag dat we haar opnieuw zullen ontmoeten. Dat is de troost die Emmy en de gemeenteleden in hun hart bewaren.

Delen:

1 Reactie “Els de Jong-Koning

  1. Pinkback: Els de Jong-Koning | Bethanië SDA