Het kon heel lang niet door het coronavirus, maar ons kerkgenootschap pakt de draad weer op nu de vaccinatiegraad langzaam maar zeker stijgt. Ook zijn de coronamaatregelen versoepeld. Het is positief te noemen dat er de afgelopen zomer veel doopdiensten zijn geweest. Een zegen voor de kerk en een heel positief teken. We zetten ze op een rij.

Arnhem

Op sabbat 8 mei werden in de churchplant FOCUS Arnhem AZ – opgericht door de familie Foutngiljanan – twee dames door ds. Ton Steens gedoopt. Hun namen zijn Anita Schelling (links) en Vivalma Jone (rechts). Anita is vanaf het ontstaan van FOCUS Arnhem AZ blijven komen en besloot zo’n zeven jaar geleden haar hart aan Jezus te geven. Vivalma is de jongste dochter van de familie Jones. Haar moeder en drie oudere zussen warden al eerder gedoopt. Ds. Ton Steens kijkt met veel plezier terug op de doopdienst: ‘Het was een mooie en gezegende dienst meet veel zang en muziek.’

Alkmaar

Rob van Emst kwam dankzij zijn vrouw Doetie Norg tot geloof en werd op 2 juli gedoopt. In een persoonlijke geloofsgetuigenis zegt Rob: ‘God heeft een belangrijke plaats in ons leven. Ik heb geleerd om mezelf te mogen zijn, dankbaar te zijn en heb leren vergeven. Soms had ik daar in het verleden wel eens moeite mee. Ik moet misschien nog veel leren maar het besluit van een nieuw leven met God en mij daarom te laten dopen, was de beste beslissing ooit.’

Groningen

Magnus Jõeleht van de gemeente Groningen werd op 7 juli 2021 gedoopt in het Ruskeveense meer nabij Groningen. De doophandeling werd verricht door Gabriel A.Kwayie. Magnus is afkomstig uit Ierland. Zijn moeder werd adventist toen hij klein was, maar hij zocht bij verschillende religies naar rust. Totdat hij in Groningen de opleiding voor fysiotherapeut ging doen en in aanraking kwam met de jeugd van de gemeente Groningen. Hij wilde beslist in Groningen in het buitenwater gedoopt worden. Het was 7 juli een prachtige dag met zon en ongeveer 30 aanwezigen.

Op 18 september werden eveneens in Groningen Milia Bambo-Garcia de Sousa en Kevin Baroni door Jan Rokus Belder gedoopt. Milia schrijft: ‘God gaf me het leven en ik kies hem om me te vergezellen van de doop tot de oneindigheid van de eeuwigheid! En de doop is ook mijn verbond met God, vol zegeningen en het heeft mijn geloof nog meer gesterkt.’
Kevin schrijft: ‘Mijn ouders hebben mij laten dopen toen ik nog een baby was en daar heb ik natuurlijk geen herinnering van. Dus toen ik mij ging verdiepen in de Bijbel en in aanraking kwam met de zevendedagsadventisten ben ik er achter gekomen dat de doop een persoonlijke keuze moet zijn en alleen als een volwassenen die keuze kan maken.’

Rotterdam Noord

8 juni 2021 is Jastin Doudeijns gedoopt door ds. Dwight van Ommeren. Het was een gezamenlijke doopdienst met kandidaten van verschillende gemeenten. Op sabbat 3 juli is Jastin opgenomen als lid van de gemeente Rotterdam Noord.

 

 

 

Hilversum

Ds. Ton Steens doopte op 24 juli in Hilversum Melanie van der Lugt en Simone Pisano. De twee dopelingen zijn elkaars vriend en vriendin.

 

 

 

EMMEN

Op sabbat 28 augustus was het voor de gemeente Emmen een feestdag. Jorden Hoff werd gedoopt door Tiago Pereira. Jorden is de eerste dopeling bij het nieuwe onderkomen waar de gemeente sinds de zomer zijn intrek heeft genomen.

 

Enschede

Op sabbat 4 september 2021 vierde gemeente Enschede vreugdevol de geloofsbelijdenis en doop van Confiance en Luc Ndeze, broer en zus. In het bijzijn van familie, vrienden en gemeenteleden, getuigen zij op indrukwekkende wijze van hun geloof. Hun overtuiging is: ‘Geloven is niet moeilijk. Je hoeft niet eerst volmaakt te zijn om gedoopt te kunnen worden. Het belangrijkste is te geloven dat Jezus de Zoon van God is en een navolgeling van Christus te zijn.’ Elise Happé-Heikoop stond bij dit thema stil aan de hand van Handelingen 8: 34-39 (Filippus en de Ethiopiër). God geeft ‘de man die gedoopt wordt’ een (nieuwe) naam en toegang tot Gods woning en een eeuwige plaats.

Delen:

Reacties zijn gesloten.