Ieder jaar organiseert het departement Jongeren & Gezinnen van het Landelijk Kantoor een Kidzrally.  De Kidzrally is een leuke interactieve dag speciaal voor alle basisschoolkids van vier tot en met twaalf jaar oud. Door de coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om met ruim 600 personen samen te komen in Culturhus De Breehoek. Omdenken dan maar, het Kidzrally-team zit boordevol creatieve energie en heeft een unieke coronaproof Kidzrally uitgedacht.

‘Kom aan boord’

Sabbat 11 september was het zover voor de Kidzrally ‘Kom aan boord’ over Noach. Anders dan anders, maar voor de kids zeker net zo leuk als altijd! De plek van samenkomst was ons eigen Landgoed Oud Zandbergen. Het Landgoed is door een fantastische groep vrijwilligers omgetoverd in een Noach-scene. Een regenboog toegangspoort, dierenballonnen, een boot en een begeleidersteam in dierenpakken.

Prachtig podium

Voor de villa is een prachtig podium opgebouwd. De Kidzrallyband speelt en zingt naar hartenlust. Schoorvoetend komen de eerste kleine kinderen het terrein op, spannend zo zonder ouders, maar gelukkig veilig aan de hand van een zebra, bij of krokodil. De oudere kinderen durven gelijk meer en rennen naar hun plek, genietend van de buitenlucht.
Na het plenaire deel verdwijnt groep 7/8 geblinddoekt naar een geheime plek, een Noach escaperoom waar ze uit moeten zien te ontsnappen. Gelukt hoor, ze zijn allemaal weer veilig thuis. Ook de kinderen van groep 1 tot en met 6 gaan op avontuur. Ze reizen over het mooie Landgoed van station naar station. Heerlijk knutselen, luisteren naar een spannend toneel en poppenspel, samen zingen, eten en drinken, wat een feest.

Afscheid

Aan het eind van de Kidzrally wordt afscheid genomen van de oudere kinderen, die de basisschool net achter zich hebben gelaten. Zij zijn vanaf nu van harte welkom bij de tienerclub die zes keer per jaar samenkomt. Huppelend verlaten de kinderen het landgoed met een tas vol fijne dingen op zoek naar papa of mama om hun het Kidzrally-avontuur te kunnen vertellen. De kinderen en vrijwilligers kijken terug op een geslaagde, out of the box Kidzrally die niemand snel zal vergeten. Wat een geweldige sabbat was dit!

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Bekijk hier de foto-impressie en aftermovie van deze dag.
Foto-impressie
Aftermovie

Delen: