In een brief naar alle kerkbesturen van Adventgemeenten en contactpersonen van Churchplants heeft algemeen secretaris Enrico Karg namens het Landelijk Bestuur de eerste officiële aankondiging gedaan van het komende congres van ons kerkgenootschap.

Meerdaags congres

Deze reguliere vergadering van afgevaardigden wordt gehouden in de ZDA-gemeente Almere. Het is een meerdaags congres: van donderdag 27 oktober tot en met zondag 30 oktober 2022. Voorafgaand aan deze vergadering wordt op zondag 23 oktober 2022 een zogenaamd précongres gehouden (eveneens in Almere). Volgens de statuten wordt dit congres één keer in de vijf jaar gehouden. Het Landelijk Bestuur informeert de afgevaardigden in een later stadium over de invulling van het congres.

Moment van samenzijn

‘Het is lange tijd wel eens anders geweest, maar ik denk dat ik namens mijn collega-bestuurders met een gerust hart kan zeggen dat we naar dit congres uitkijken. Ik vermoed dat de afgevaardigden blij verrast zullen zijn met de verschillende rapportages, maar zeker ook met een moment van samenzijn; dit is naar verwachting ook tegen die tijd mogelijk, en gelukkig maar, na een jaar vol contactuele beperkingen’, aldus ds. Karg.

Het landelijk secretariaat is zoals gebruikelijk volop bezig met de organisatorische invulling van dit congres en loopt volgens de algemeen secretaris voor op schema.

Delen:

1 Reactie “Congres Adventkerk 27-30 oktober 2022

  1. Pinkback: Congres Adventkerk 27-30 oktober 2022 | Bethanië SDA