De Bijbelquiz werd dit jaar (sabbat 30 januari) online gehouden waaraan dertien volwassengroepen en vier kindergroepen meededen. In plaats van een quiz van ongeveer 30 vragen per onderdeel was er deze keer een mini-bijbelquiz met drie vragenlijsten met ongeveer 12 vragen per vragenlijst. Elke vragenlijst was gebaseerd op een ander Bijbelboek en de antwoorden waren deze keer geen woorden maar getallen.

‘Pittig’

De antwoorden werden doorgebeld naar Adinne Labasti van ons Landelijk Kantoor. ‘Sommigen vonden het dit jaar een pittige quiz. De cijfers moesten in de vorm van een raadsel kloppen. Ik heb bij een fout antwoord een klein beetje geholpen door aan te geven welke fout ze hadden gemaakt.’

Tijd bepalend

Het ging er om de goede antwoorden zo snel mogelijk te vinden en door te bellen. Dit jaar ging de gemeente Leeuwarden met de eer strijken (foto links), gevolgd door Leiden en Arnhem.

Bij de kindergroepen won de gemeente Arnhem (foto rechts). Elke deelnemende gemeente/groep ontving een waardebon van drie letters die gebruikt kan worden in de Bijbelquiz van 2022. Het winnende team ontving een waardebon van tien letters; de tweede winnaar acht letters, en de teams die volgen met het juiste antwoord: zes letters.


Blij en tevreden

Jacob Engelgeer, departementshoofd van de afdeling Ontwikkeling & Toerusting is heel blij dat de Bijbelquiz ondanks de coronamaatregelen kon doorgaan. Hij kijkt dan ook tevreden en dankbaar terug op de gehouden quiz. ‘Het doel van de Landelijke Bijbelquiz is ook dit keer bereikt: ondanks de coronaperikelen hebben diverse groepen in een positieve sfeer een online samenzijn georganiseerd. Het is hen gelukt ook op digitale wijze de onderlinge band te verstevigen, Bijbelkennis uit te breiden en op een positieve manier met elkaar verbonden te zijn. Een geslaagd evenement ter ere van God en tot opbouw van elkaar.’

Delen:

1 Reactie “Deelnemers Bijbelquiz: ‘Dit was pittig’

  1. Pinkback: Deelnemers Bijbelquiz: ‘Dit was pittig’ | Bethanië SDA