Advent is het ledenblad van de Adventkerk. In het decembernummer van 2017 lees je alles over rituelen, riten en symbolen binnen én buiten de kerk. Blader het blad hieronder door of download het.

 

 

Delen:

1 Reactie “Advent 4, 2017

  1. Milo Buwalda op zegt:

    Ik vond de artikelen Allerlei Wind van Leer op pagina 28 en Hemels ritueel op pagina 34 erg interessant. In het eerste artikel komt helder naar voren dat afgoderij een groot onderdeel is van de Creools-Surinaamse cultuur. Ik vind het mooi hoe de achtergrond van Suriname belicht wordt. Essentieel natuurlijk, want nu is gelijk duidelijk hoe diepgeworteld het winti fenomeen is. Maar het artikel maakt ook verder goed duidelijk dat niet alleen Suriname hiermee te maken heeft, de hele wereld zal spiritistische manifestaties meemaken.
    De schrijfstijl is erg prettig en de verhalen lezen vloeiend. De manier waarop achtergrondinformatie is gegeven in combinatie met het persoonlijke aspect van dit verhaal maakt het alles zeer indrukwekkend. Het is goed om te lezen dat er in dit artikel gefocust wordt op het vragen van Gods bescherming bij het gebruiken van openbare ruimtes. Wij kerken zelf in een algemene ruimte waar ook andere diensten worden gehouden van andere geloven. Vooraf vragen we ook zeker door middel van gebed of God de ruimte wil zegenen met zijn engelen en aanwezigheid. Al met al een leerzame en belangrijke les voor ons allemaal!

    Het artikel Hemels Ritueel vond ik ook erg interessant. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in Yom Kippur en dit artikel geeft extra inzicht in deze zeer bijzondere dag. In dit artikel wordt goed weergegeven wat de Grote Verzoendag inhoudt en er wordt goed aangegeven dat we een eigen aandeel hebben in het Hemels ritueel. Zeker de moeite waard om te lezen!

Plaats een reactie