Enige tijd geleden ontving dr. Tom de Bruin de vraag om als docent Nieuwe Testament aan Newbold College te komen werken. Hier heeft hij positief op gereageerd. Ds. De Bruin diende de kerk in diverse functies, als predikant, secretaris van het Kerkgenootschap, departementshoofd Jongeren & Gezinnen, afdelingshoofd Communicatie en hoofdredacteur Advent. Zijn inzet voor de Nederlandse Adventkerk zal zeer gemist worden, maar deze nieuwe uitdaging is hem van harte gegund.

Coördinator

Het vertrek van ds. De Bruin betekende dat op zeer korte een oplossing gezocht moest worden voor het omvangrijke departement Jongeren & Gezinnen. Het Algemeen Kerkbestuur heeft Madelon Comvalius, momenteel associate departementshoofd Jongeren & Gezinnen, bereid gevonden om ad interim, tot aan het volgende uniecongres, leiding te geven aan het departement. Dit betekent dat zij als coördinator zal optreden en het departement bij het Algemeen Kerkbestuur vertegenwoordigt.

Landelijke jeugdleider

Glen Berkel

Glen Berkel

Voor de dagelijkse leiding en uitvoerende taken voor de Jongeren en Scouts & Pathfinders is, eveneens ad interim, een oplossing gevonden in de persoon van Glen Berkel. Hij zal tot aan het congres in 2017 het aanspreekpunt zijn voor dit onderdeel van het departement en leiding geven aan de uitvoerende taken.

Berkel is geboren en getogen St. Eustatius en woont en werkt al geruime tijd in Nederland. Hij heeft de plaatselijke gemeenten op vele manieren gediend, waaronder als jeugdleider en ouderling. Berkel is sinds enkele maanden parttime vrijwilliger op de afdeling Financiën van het Landelijk Kantoor.

Voor de evenementen zal per evenement worden gekeken wie van de predikanten een pastorale/theologische bijdrage kan geven.

Benoemingen

Door deze tijdelijke invulling wordt recht gedaan aan het belang van het departement Jongeren & Gezinnen en neemt het Algemeen Kerkbestuur geen voorschot op de benoemingen die op het uniecongres (5 – 7 mei 2017) plaatsvinden.

Over de invulling van ds. De Bruins huidige verantwoordelijkheid als afdelingshoofd Communicatie en hoofdredacteur Advent/@vent zal binnenkort een besluit worden genomen en gecommuniceerd.

Delen:

Plaats een reactie