In 1951 kwam Jan als proponent-predikant in dienst van de Nederlandse Adventkerk. Daarvoor al, van 1940 tot 1941, ging hij samen met zijn blinde vader langs de deuren om het evangelie te verspreiden.

Jan werkte niet alleen als predikant, maar was ook op werkte ook op kantoor als hoofd Publicaties. In 1959 werd hij ingezegend als predikant, op zijn verjaardag. Daarna werd hij al snel naar het buitenland geroepen. Vanaf 1963 werkte hij in Afrika, in Congo en Tanzania en later werkte hij voor het hoofdkantoor van Noord Europa en West Afrika.

Uiteindelijk kwam Jan in Australië te wonen, waar hij hoofd Publicaties was van het kerkelijke hoofdkantoor van de regio waar ook Australië bij hoorde. Zijn vrouw, Reintje Hoen, reisde met hem mee en zij waren samen tot Reintje een paar jaar geleden overleed.

Jan zette zich zijn hele leven in om het evangelie te verspreiden en keek uit naar Jezus’ wederkomst. Ondanks zijn jaren in het buitenland, bleef Jan tot voor kort contact houden met Nederland; hij ontving kerkblad Advent graag en correspondeerde met de verschillende voorzitters van de Nederlandse Adventkerk. Op 18 juli overleed hij, in Australië, op 91-jarige leeftijd.

Delen:

Plaats een reactie