shutterstock_245637289Sommigen hebben de evaluatievergadering van 20 september al lang in hun agenda staan. Maar iedereen die dan geen afgevaardigde is, heeft de kans om mee te lopen met een Walk of Peace!

Deze Walk of Peace wordt georganiseerd door de Raad van Kerken, waar de Adventkerk, conform de richtlijnen van de wereldkerk, associélid van is. Ook de vredesorganisatie PAX, Kerk en Vrede en de Haagse Gemeenschap van kerken zijn organisator van de wandeling. Er worden honderden deelnemers verwacht.

De wandeling gaat langs plekken van vrede van diverse religies om verbondenheid te ervaren en uitdrukking te geven aan het verlangen van vrede. Het motto van de wandeling is ‘vrede verbindt’. Je loopt niet alleen, maar krijgt ook de gelegenheid om zelf bij te dragen aan activiteiten die vrede bevorderen.

Vrede verbindt

De tocht begint om 13.00 uur. Je hoeft er niet per se om 13.00 uur te zijn; je kunt starten tot 15.00 uur. De route is zes kilometer lang, dus je hebt genoeg tijd om in contact te komen met anderen. De middag eindigt met een picknick en er is een muzikale afsluiting.

De Walk of Peace is onderdeel van de Vredesweek, het Just Peace Festival en de wereldwijde Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede van de Wereldraad van Kerken. Meer informatie en een opgavemogelijkheid vind je op www.walkofpeace.net.

Delen:

Plaats een reactie