Chris werd geboren op Ambon. Omdat zijn vader militair was in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger, verhuisde Chris als baby al naar Java. Hij zag zichzelf als ‘Jambon’; een op Java grootgebrachte Ambonees.

Toen hij Chris twee jaar oud was, overleed zijn moeder. Hij werd door vele tantes grootgebracht. Toen zijn oudste zus trouwde, ging hij bij haar wonen. Zij en haar man waren adventisten, en zo werd ook Chris adventist.

In 1968 kwam hij voor een vakantie van drie maanden naar Nederland, maar hij is er niet meer weggegaan. Hij werd lid van de gemeente Amsterdam-Zuid en ging werken bij Utermöhlen. Dat bedrijf sloot zijn na enkele jaren en Chris werd werkeloos. Op dat moment was hij de 45 al gepasseerd, maar hij bleef op de Heer hopen. Binnen zes maanden vond hij werk bij Fokker.

In 1983 trouwde Chris met Shirley Tan. Zij verhuisden naar Hengelo in Overijssel en werden lid van de gemeente Enschede. In 1990 verhuisden zij naar het Zuiden en sloten zich aan bij de gemeente Eindhoven. Chris kon uitstekend koken, zoals veel gemeenteleden uit Enschede en Eindhoven kunnen beamen.

Op 27 maart kwamen familie, vrienden en gemeenteleden samen om aan de hand van Psalm 23 Chris’ leven te vieren. De aanwezigen luisterden naar zijn lievelingsliederen uit Ambon en Java. Zijn neef Richard typeerde Chris als een wereldburger; Chris was een internationale adventist met een netwerk van geloofsgenoten in veel landen.

Delen:

Plaats een reactie