Geertruida Suyderhoud-Lekahena, door familie en bekenden Trui genoemd, overleed op sabbat 10 mei op 89-jarige leeftijd in woon-en-zorgcentrum Vredenoord.

Trui werd op 16 maart 1925 geboren in Pontianak, Indonesië. Zij en haar man kregen vier kinderen en verzetten in hun geboorteland veel werk voor de kerk. Naast het stichten van gemeenten leverden zij een bijdrage aan de bouw van een adventistisch ziekenhuis in Bandung, het Rumah Sakit Advent Hospital.

Het levensmotto van Trui was: ‘Leer van gisteren, leef vandaag en kijk naar morgen’. Trui opende haar Bijbel dagelijks om troost en bemoediging te vinden. Het gezin Suyderhoud maakte vele jaren deel uit van de adventgemeente Doetinchem. In de afscheidsdienst op Vredenoord memoreerde ds. Ton Steens de betrokkenheid van Trui en haar echtgenoot bij het werk van hun gemeente.

Ter nagedachtenis aan zijn moeder zong haar zoon Eric, kok op Vredenoord, met zijn kwartet Jordan River Singers enkele prachtige liederen. Blessed assurance sloeg op haar vaste geloof in de toekomst samen met haar Heer en haar dierbaren.

Delen:

1 Reactie “Geertruida Suyderhoud-Lekahena

  1. ad motta op zegt:

    Helaas las ik veel te laat dit bericht.
    Tante Trui kende ik van Bandung, de hele familie eigenlijk.
    Wat ik heel goed weet dat zij een specialist is met het bereiden van kue lapis.
    Rust zacht tante, tot ziens!

Plaats een reactie