Ds. Tom de Bruin, Lex van Dijk en de ouderlingen van Huis ter Heide

Op sabbat 13 april 2013 deed Ds. Lex van Dijk intrede in de gemeente Huis ter Heide. De tieners van de gemeente hadden deze dienst van begin tot eind georganiseerd en uitgevoerd. Met het thema ‘Welke God kies jij?’ lieten zij de gemeenteleden stilstaan bij  de dagelijkse keuzes tussen goed en kwaad.

Alleen de intredeplechtigheid zelf werd door de volwassenen uitgevoerd. Ds. Tom de Bruin, secretaris van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Advenisten, was aanwezig om de gemeente in Ds. Van Dijks pastorale handen te leggen. Ds. De Bruin was bij deze dienst betrokken, omdat hij predikant in Huis ter Heide was tot  zijn benoeming als landelijk secretaris in december 2012. De dienst  had een leuke, ontspannen sfeer. Ds. Van Dijk stond in zijn intredespeech stil bij het verhaal van de vrouw bij de put. Aan de hand hiervan liet hij de gemeenteleden nadenken over  hoe zij met mensen omgaan, welk respect elk persoon verdient  en hoe ze zich daar  steeds bewust van moet blijven.

‘Ik heb jarenlang met veel plezier in Huis ter Heide gewerkt. Hoewel ik met zeer gemengde gevoelens de gemeente Huis ter Heide vaarwel zeg, ben ik blij dat ik de gemeente aan Ds. Lex van Dijk kan overdragen. Ik weet zeker dan zijn pastorale drive en zorg voor mensen de gemeente zal helpen verder te bloeien en groeien. Ik kijk uit naar de geweldige berichten die ik in de toekomst ga horen over Huis ter Heide’, aldus Ds. De Bruin.

Delen:

1 Reactie “Lex van Dijk predikant van Huis ter Heide

  1. Pinkback: Uniek in Utrecht! | Campusblog

Plaats een reactie