Evenement gegevens


Kom naar de landelijk trainingsdag en kies uit twee  van de volgende workshops.

Ecologisch rentmeesterschap – ds. Tom Meijer

De mensheid is door God rentmeester gemaakt over de aarde. Jammer genoeg hebben we deze verantwoordelijkheid niet altijd serieus genomen. In deze workshop kijken we naar wat de Bijbel over het milieu zegt en niet zegt. We worstelen met de bijbelse visie van de eindtijd en het beeld van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over hoe wij in 2017 goede ecologische rentmeesters kunnen zijn en dat ook in de gemeenten bespreekbaar te maken.

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in milieu en groen leven. Het is ook voor iedereen met een wetenschappelijke achtergrond.

Creatief met de Bijbel – Clair Sanches

Bijbelstudie is één van de fundamenten van het vrouwenpastoraat. Er zijn verschillende vormen van bijbelstudie, want wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. In deze workshop kijken we hoe je (weer) in vuur en vlam kan komen om het Woord van God een belangrijke plek in je leven te geven. Je krijgt verschillende ideeën om op een andere manier met bijbelstudie om te gaan. Wat past bij jou? Kom en ontdekt het zelf.

Doelgroep: vrouwen en belangstellenden

Vrouwenpastoraat. Waarom eigenlijk? – Clair Sanches

In onze geëmancipeerde wereld zou je kunnen denken dat het vrouwenpastoraat onnodig is. Het tegenovergestelde is waar. In deze workshop kom je te weten waarom het vrouwenpastoraat bestaat en wat je er precies mee kunt doen. Kom en ontdek wat werkt in verschillende Europese landen; wellicht ga je naar huis met ideeën die je kunt uitproberen in je eigen gemeente.

Doelgroep: vrouwen en belangstellenden

Journey to Wholeness/Helende reis – Hanneke Tan

De stichting Leven & Gezondheid start dit najaar met het uitrollen van een programma om mensen met een verslaving te helpen vrij te blijven. Deze Journey to Wholeness/Helende reis helpt ons vrij te komen en blijven van allerlei vormen van verslaving. Door onze leden, voor onze leden en mensen van buiten. Het is een laagdrempelig 12-stappen programma, waarbij Jezus centraal staat.

Doelgroep: ervaringsdeskundigen (mensen die verslaafd zijn of zijn geweest), diaconie, ouderlingen en gezondheidswerkers. In principe zou iedereen hier aan deel kunnen nemen.

Mediation – Jolanda Krikken

Mediation: In elke gemeente doen zich af en toe conflicten voor. Hoe los je dit op door middel van mediation? Wat houdt mediation in en bij welke conflicten kun je mediation inzetten in jouw gemeente?
Doelgroep: voor iedereen die begaan is met zijn/haar gemeente ten aanzien van conflictoplossing.

Evangeliseren- Joanne Balk

Hoe evangeliseer je efficiënter via het ESDA-Instituut en het systeem van contactpersonen? Leer het in deze workshop.

Doelgroep: belangstellenden

Echt jeugdwerk = teamsport – Glen Berkel

Succes is geen toeval, en zelden is het solo-initiatief. Dat geldt ook voor het jeugdwerk op lokaal en regionaal niveau. We gaan op deze trainingsdag aan de slag met waarom en hoe jeugdevangelisatie door de gemeente gedragen kan worden.

Doelgroep: jeugdleiders, jeugdevangelisatiesponsors

Handboek Diakonie – ds. Elise Happé

Maak op een creatieve en toegankelijke wijze kennis met het nieuwe Diaconale handboek.
Doelgroep: (hoofd) diakenen, ouderlingen en belangstellenden

Een gezonde gemeente – ds. Duco Kerssen

Wist u dat uw gemeente alles in huis heeft om een gezonde gemeente te zijn? Het is niet ingewikkeld. Er zijn geen extra activiteiten of programma’s nodig. Deze workshop geeft u een inzicht in het gezond maken van uw gemeente of kerkplant en de rol daarbij van de sabbatschool, diaconie, zendingsraad en het kerkbestuur.

Een workshop voor ouderlingen, sabbatschoolleiders, hoofden van de diaconie, zendingsleiders, bestuursleden en kerkplantleiders.

Total Member Involvement – ds. Rudy Dingjan

Een korte uitleg van het pad waarlangs seculiere West-Europeanen tot geloof komen. Bij dit pad is de betrokkenheid van ieder lid van belang. De deelnemers maken daarna met de inleider daadwerkelijk plannen voor hun situatie.

Doelgroep: zendingsleiders en gemeenteleden

Let op! Deze workshop heeft een maximum aantal deelnemers van 10 personen per workshop. Schrijf je dus snel in want vol = vol.

ADRA – Stella Bemah

Voor meer info over deze workshop, mail je naar stella@adra.nl

Aanmelden

Meld je hier aan. De aanmeldingsdeadline is 6 maart. Vergeet niet om de aanmeldbevestiging die je per e-mail krijgt mee te nemen naar de trainingsdag!

Delen:

Plaats een reactie