Evenementgegevens


Op 3 april is een landelijke trainingsdag. Een dag voor iedereen met een functie in de kerk. Welke workshops passen het beste bij u? U kunt twee keuzes maken. Maak ook een keuze voor een reserveworkshop, want er is plaats voor maximaal 25 mensen per workshop.

Vanaf 10.00 uur bent u welkom. We sluiten de dag om ongeveer 17.00 uur af.

Workshops

Revitalisatie

Een gezonde gemeente – ds. Duco Kerssen
Wist u dat uw gemeente alles in huis heeft om een gezonde gemeente te zijn? Het is niet ingewikkeld en er zijn geen extra activiteiten of programma’s nodig. Deze workshop geeft u een inzicht in het proces van revitalisatie en de rol daarbij van de sabbatschool, diaconie, zendingsraad en het kerkbestuur.

Een workshop voor ouderlingen, sabbatschoolleiders, hoofden van de diaconie , zendingsleiders en bestuursleden.

Sabbatschool

Sabbatschool, het hart van de gemeente – Alvin Dekker (Rotterdam Noord)
Wie de sabbatschool mist, mist het belangrijkste moment van de kerkdienst. De sabbatschool is het hart van de gemeente. Het brengt mensen samen aan de voeten van Jezus. Het gaat niet alleen maar om samen studeren, het gaat om zoveel meer. In dit nieuwe concept maakt iedereen deel uit van de groep, die samen het geloof beleeft. Het is gebouwd op vier pijlers.

Diaconie

Schuldsanering – Monique Koffeman
De twee kanten van schuld. Hoe kom ik in de schulden, maar belangrijker nog: hoe kom ik eruit?
Kan ik dit op eigen kracht of durf ik hulp te zoeken en bij wie? Uitleg over de verschillende mogelijkheden in het schuldhulpverleningstraject.

Rouwverwerking – ds. Elise Happé

Workshop 1: Kinderen helpen met verlies na een scheiding.
Wat verandert er allemaal in het leven van een kind als zijn of haar ouders gaan scheiden? Hoe voorkom je loyaliteitsconflict bij het kind? Wat hebben kinderen nodig?

Workshop 2: Gespreksvaardigheden in situaties van verlies en rouw.
Wat is de impact van een verlies, hoe ga je met het verlies om, en welke steun is er? Hoe kun je present zijn, aanwezig zijn bij iemand die rouwt?

Ouderlingen

Rentmeesterschap – Victor Pilmoor

Seminar One: The Budget is the story of our stewardship
The design and presentation of the church’s financial plan represents the Mission, the Values and the Energy of a congregation. It is the opportunity where a church gets to define its purpose and garner enthusiasm for participation.

Seminar Two: Builders of Trust
Trust is the bond that holds a community together and makes cooperation possible for the greater good. We create opportunities for competence, openness, transparency, reliability and fairness through our church processes, not just for the good of ourselves and the church, but for the good of social fabric.

Geloofwaardig spreken – Monique Dekker
Presentatievaardigheden die jou helpen je boodschap nog krachtiger te maken.

Bestuur

Leiderschap – ds. Rob de Raad
Wat zegt de Bijbel nu echt over leiderschap? Veel publicaties over Mozes of Jezus over leiderschap zijn een weergave van populaire ideeën over leiderschap die vanuit de businesswereld of de psychologie zijn ontwikkeld en waarover een bijbels sausje is gegoten. Rob de Raad zal een aantal onderwerpen behandelen zoals ‘de schepping en leiderschap’ en ‘Paulus’ leiderschapsstijl’.

Vrouwen

Girlpower – Joanne Balk, Madelon Comvalius
In deze workshop zoeken we met elkaar naar onze sterke kanten. We leren van elkaar om onze krachten binnen de gemeente ten volle voor God in te zetten.

Penningmeesters

Boekhouding – Frensly en Rozita Panneflek
De lokale kerk en haar financiën. De basis voor governance, compliance en ethiek begint bij de lokale kerk.

Secretarissen

 

De organisatorische structuur van kerk – ds. Reinder Bruinsma
Hoe zijn de dingen in de kerk geregeld en waarom? De Adventkerk heeft een duidelijk vastgelegde structuur en werkwijze. Dat is nodig om in een wereldkerk orde en eenheid te bewaren. Hoe is de kerk georganiseerd -wereldwijd en op landelijk en plaatselijk niveau? Wat is van belang voor een goede behartiging van het secretariaat in een gemeente?

AJV

Catechisatie – ds. Enrico Karg
In deze workshop leer je met tips en tools hoe je op efficiënte wijze tieners/adolescenten catechisatie kunt geven. Catechisatie die ook aankomt en direct in hun leven toepasbaar is. Hoewel de nadruk ligt op een werkbare didactiek, wordt er ook aandacht besteed aan leefwereld van de tiener/adolescent zelf.

Een workshop voor jeugdleiders, ouderlingen, sabbatschoolleiders, hoofden van de diaconie, zendingsleiders en bestuursleden.

Jeugdleiderstraining – ds. Tom de Bruin (’s middags)
Deze workshop is alleen voor jeugdleiders en assistent-jeugdleiders.

Aanmelden

De aanmeldingsdeadline voor dit evenement is 21 maart.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Delen:

Plaats een reactie