De bijbelquizgroep van Arnhem

19 gemeenten meldden zich aan voor de Landelijke bijbelquiz van 2017. Er waren 35 volwassenengroepen en negen kindergroepen die het op 28 januari aandurfden. Pittig was het zeker, maar gelukkig werd er ook heel veel gelachen.

Moeilijk

Zowel Nederlanders als Vlamingen vonden het een moeilijke quiz. Pas om 16.29 uur werd er als eerste gebeld door Nederland. Van de volwassengroepen wisten twee het juiste antwoord te vinden; in totaal werd er 42 keer ingebeld. ‘Spannend. Heel spannend. Moeilijk, maar spannend,’ vatte iemand de middag samen.

Het doel van de bijbelquiz is natuurlijk niet alleen om samen in de Bijbel te duiken, maar vooral ook om een gezellige middag te hebben met je gemeente. Dat onderschreven meerdere groepen. ‘Ondanks dat het moeilijk was, vonden we het supergezellig. We hebben eerst samen gegeten, lekker zitten kletsen en toen samen de bijbelquiz gemaakt.’ Er werd zelfs gevraagd: ‘Mogen we meer bijbelquizzen?’

Winnen

De kindergroep van Meppel.

Dat het niet gaat om winnen, mag duidelijk zijn. Maar voor wie toch nieuwsgierig is: Arnhem belde om 16.56 uur met de juiste uitslag. Apeldoorn volgde om 17.02 uur. Brugge gaf om 16.27 uur al de juiste uitslag door, Brussel om 16.49 uur en Gent belde op hetzelfde moment als Arnhem: om 16.56 uur.

De Nederlandse kinderen deden het heel goed. De groep uit Meppel belde om 16.04 al in, Dordrecht volgde om 16.12 uur, Utrecht om 16.39 uur en Emmen belde om 17.34 uur met het juiste antwoord. Daarmee deden ze het beter dan de Belgische kindergroepen; die wisten het goede antwoord dit keer niet te achterhalen.

Volgend jaar weer?

‘We kijken uit naar volgend jaar,’ hoorde Kalin Li van de organisatie. Hoe pittig de quiz dan uitvalt en welke gemeenten een vreugdedansje kunnen doen, zal dan blijken! Tip van de organisatie: plan voor het zover is af en toe een gemeentemiddag, lees veel in de Bijbel en oefen met het oplossen van puzzels!

Delen:

Plaats een reactie