‘Eindelijk! De kogel is door onze kerk’, reageert ds. Lex van Dijk, predikant van de adventgemeente Utrecht. Het Algemeen Kerkbestuur heeft namelijk goedkeuring gegeven tot de aankoop van de Triumfatorkerk, die de gemeente al een tijdje huurt. ‘Veel gemeenteleden hebben hier reikhalzend naar uit gekeken. We mogen als gemeente van zevendedagsadventisten onze plaats innemen in Utrecht. Kanaleneiland waar we nu komen stond bekend als een achterstandswijk maar daar is gelukkig al een tijd verandering in aan het komen.’

T-kerk

Vanaf 2004 ontwikkelde de gemeente een visie en ging een proces van revitalisatie in. De wens was om iets te betekenen voor de buurt. Dat bleek lastig in het pand aan de Hamburgerstraat, middenin het centrum van Utrecht. Na een proces van jaren is het oude gebouw in april 2015 verkocht. Na verkoop is afgesproken dat het bedrag gereserveerd zou blijven voor de aankoop van een ander gebouw in de regio Utrecht.

Anders zijn op een positieve manier valt op en dat willen we.

Na de verkoop vond de adventgemeente een tijdelijk onderdak in de Triumfatorkerk (of de T-kerk, zoals de gemeente het gebouw noemt). De gemeente voelt zich daar prima thuis en oen werd bekend dat de eigenaar van plan was om het pand te verkopen. Na de nodige onderhandelingen is er een vraagprijs uitgerold die voor alle partijen aantrekkelijk was. Het Algemeen Kerkbestuur heeft besloten een deel van het bedrag van het gebouw aan de Hamburgerstraat in de aankoop van het gebouw te steken; de rest van het geld is gereserveerd om het gebouw gebruiksvriendelijker te maken.

Verschil maken

Ds. Van Dijk: ‘Wij, als gemeente, willen een verschil gaan maken. De mensen om ons heen merken nu al door onze activiteiten dat we er zijn. We zullen anders zijn en misschien wel bekend worden als ‘die andere kerk’. Dat zullen we proberen waar te maken. Anders zijn op een positieve manier valt op en dat willen we. We willen anderen zien staan en door hen gezien worden. Waar kunnen wij de mensen uit de wijk mee helpen zodat we God tastbaar kunnen maken voor hen die hem nog niet kennen.’

Delen:

Plaats een reactie