Op sabbat (zaterdag) 4 maart organiseert het Landelijk Kantoor een vesperdienst, onder leiding van prof. em. dr. Rudy Van Moere. De dienst vindt plaats in het Witte Kerkje in Huis ter Heide, en begint om 16.00 uur.

De vesperdienst is bedoeld voor alle adventisten, vrienden van de Adventkerk en belangstellenden die verdieping zoeken in geloof. In een vesperdienst is meer aandacht voor liturgie in de vorm van muziek, stilte en aanbidding dan we gewend zijn binnen onze kerk. Wil je je kinderen meenemen, houd er dan rekening mee dat de dienst niet speciaal voor hen bedoeld of geschikt is, en dat er geen kinderprogramma is.

Diverse kerk

Ds. Wim Altink, voorzitter van de Nederlandse Adventkerk zegt: ‘Binnen onze kerk zijn mensen vertegenwoordigd met heel verschillende achtergronden, leeftijdsgroepen en interesses. We bieden veel verschillende activiteiten aan om hen bij de kerk te betrekken. Denk aan gezinsactiviteiten, de tienerclub, jeugdrally’s, seniorendagen en de Adventist Academy. Het past bij een diverse kerk om ook een dienst aan te bieden die je zou kunnen bestempelen als high church.’

Muziek

Muziek is één van de pijlers van de vesperdienst. Een vesperkoor, onder leiding van Peter Dingemanse, studeert speciaal voor deze dienst enkele muziekstukken in. Mannen en vrouwen uit het hele land repeteren enthousiast voor deze gelegenheid.

Onderzoek

Na afloop van de dienst krijgen bezoekers een klein vragenformulier om in te vullen. Daarmee willen de organisatoren de reacties peilen van de aanwezigen. Ook staan zij open voor opmerkingen en suggesties. Op basis hiervan komt er wellicht een vervolg.

Delen:

Plaats een reactie